Ervin

Mobilo ergo sum - POSzT 7. nap

2010.06.12. 01:17

Programkereső

Rendelőben, kávézóban, randi helyett, liftben, pályaudvaron... Bárhol, bármikor. A Gárdonyi Színház mobilrevüje színészekre és telefonokra.

Az egri Gárdonyi Géza Színház több éve kezdte a Hírlapszínházi sorozatát, Máté Gábor rendezésében. Tavaly jártak is a POSzT-on egy kis gyöngyszemmel. Az aznapi híren és az improviázción alapuló csapatmunka most egy egész előadásig fejlődött.

A Csörgess meg! felvonultatja az ismerősnél ismerősebb mobilos helyzeteket. Amikor az orvosi váróban valaki a fülemben ordít. Amikor nincs térerő. Amikor az öreg néni nem tudja, hogyan kell fölvenni. Amikor azt hiszem, hogy hozzám beszél, pedig headsetje van. Amikor földhöz vágom. Amikor átutalok. Amikor beszorulunk egy liftbe. Amikor hangosan hallgatnak rajta zenét. Amikor félreértek egy smst. Amikor a telefonszexes lányt a pályaudvaron éri utol a hívás. Amikor el akarják adni ezerért. És a többi.

A Gárdonyi Színház társulata valóban csapatmunkát végzett. Költői és felszabadító az előadás végi flash-mob előadása. Tudják, amikor váratlan helyeken előre megszervezetten történik valami néhány percben. Ők a pályaudvaros verziót választották. Előre betanult koreográfia, egyre több csatlakozó a látszólag bámészkodó tömegből. Először Antwerpen egyik vasútállomásán csinálták meg, aztán nálunk is volt nem rég, a Mamut 2-ben. Mert néha egy kicsit élni is kell. Az se baj, ha vidáman.