Emma

EU Trio Slam-pályázat a Sziget Fesztiválra

2010.07.03. 09:00

Programkereső

Keresik az ország tizenöt legjobb slammerét! Mérkőzés a Sziget Fesztiválon.
Sziget logo 2010
Sziget logo 2010

Keresik az ország tizenöt legjobb slammerét, akik a Sziget Fesztivál Irodalmi Sátrában mérhetik össze tudásukat! Az augusztus 14-i, szombati verseny első 5 helyezettje (őket a jelen lévő közönség választja ki) a vasárnapi, nemzetközi döntőbe kerül, ahol az 5-5 legjobb belga és spanyol slammerrel mérkőzhet.

A pályázatot tartalmazó linket (a youtube-ra vagy más videómegosztó site-ra feltöltött videó linkjét), valamint két, tetszőlegesen választott szöveget polgári vagy művésznévvel a prae.hu portálon lehet feltölteni ide kattintva, vagy a slam menüpont alatt július 11. éjfélig. (A pályamunkákat megjelenés előtt elolvassák, addig "karanténban" lesznek, azaz mások számára láthatatlanok.)

A pályázat témája szabadon választott. Az augusztus 14-i, szombati versenyé a Sziget Fesztivál és az EU Trió fókusz, a vasárnapi döntőé pedig az ivóvíz és a Duna lesz.

A versenyzők használhatnak eszközöket, mozgást és effekteket (a saját hangjukhoz), de hangszert, zenét nem.

A pályázatok a prae.hu portálon mindenki számára megtekinthetők lesznek, a zsűri (az Artfilter és a szervezők) az eredményt ugyanott teszi közzé, és a regisztráció során használt mailcímen értesíti a nyertes pályázókat.

További információ: slam@prae.hu

Mi a slam?

A slam poetry performanszelemeket használó költészet. Általában versenyként jelenik meg a nyilvánosság előtt, ahol a szerzők (költők) saját verseiket adják elő, sikerüket pedig a közönség reakciójában mérik le. A szövegek többnyire politikai és társadalmi aktualitásokkal foglalkoznak, az előadásban pedig fontos szerepet játszik a versek tartalmán és formáján kívül az előadó szenvedélye és színpadi megjelenése.