Béla

Rosencrantz és Guildenstern halott

2010.07.10. 08:00

Programkereső

A Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház UNITER-díjas előadása a Shakespeare Fesztiválon.

Hogyan éld meg a bűntudatod? Hogyan játssz fej vagy írást és veszítsd el az életed? Hogyan válj egy senkivé?! Két epizodista, főszerepben: Ros és Guil. Ők sem tudják, hogy kicsodák. Részei a történetnek, amelyet nem értenek. Belekerültek az eseményekbe, amelyhez nincs közük, és amely elnyeli őket. Komédia és létfilozófia elegye. Filozofikus tragi-bohózat két shakespeare-i mellékszereplőről.

Katona László és Balázs Attila - Rosencrantz és Guildenstern halott - Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Temesvár
Katona László és Balázs Attila - Rosencrantz és Guildenstern halott - Csiky Gergely Állami Magyar Színház, Temesvár

A Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadása 2010-ben elnyerte a Román Színházi Szövetség (UNITER) nagydíját. A díjnyertes produkció érdekessége, hogy a rendező és állandó díszlet- és jelmeztervezője, Adriana Grand az általuk színre állított temesvári Hamletből is használnak kellékeket, kosztümöket, így az, ahogyan Tom Stoppard drámája Shakespeare művének, a hét évvel ezelőtti előadás egyfajta folytatásának tekinthető.

Július 17. 20:30 - Gyulai Várszínház - Shakespeare Fesztivál - Író: Tom Stoppard; rend.: Victor Ioan Frunză; fsz.: Katona László, Balázs Attila, Faragó Zénó, Szűcs Noémi, Borbély B. Emília, Kiss Attila, Szilágyi Ágota, Kardos M. Róbert, Asztalos Géza