Márk

tényleg szeretsz

2010.07.13. 14:21

Programkereső

Az idén alakult KAPcsolat TÁRsulás első bemutatója a Zsámbéki Zsámbéki Zichy Kastélyban július 15-én.

Három nő, három férfi, három generáció. Egy fedél alatt. Egy ágyban. Egy asztalnál. Egy reggelen. Az előadás R.D. Laing, világhírű angol pszichiáter stílusában megegyező, pszichológiai elemzésre alkalmas, irodalmi értékű, lenyűgöző humorú írásaiból készült.

A szerző az antipszichiátria apostola. Verseit viszont a pszichiátria eszközeinek bevetésével írja, ami főként az emberi kapcsolatokról szól. Feldmár András így nyilatkozott róla: "R. D. Laing skót pszichiáter volt. Egy tucat könyvet hagyott ránk, mindegyiket érdemes elolvasni. Kutatásai legfontosabb eredménye talán az, hogy szerinte az őrület nem az egyénben, hanem mindig egyének között található. Vagyis ahogyan egymással bánunk, az a fontos. Az őrjíthet vagy gyógyíthat meg valakit."

Tényleg szeretsz - Csarnóy Zsuzsa, Péter Kata, Józan László
Tényleg szeretsz - Csarnóy Zsuzsa, Péter Kata, Józan László

KAPcsolat TÁRsulást 2010 nyarán alapította Mertz Tibor. A szabadúszó színész olyan színházban akart dolgozni, ahol a kreatív, folyamatos változásra építő, improvizatív próbafolyamat alatt a kapcsolatok válnak a legfontosabbá. A kapcsolatok egymással, a környezettel, és egyfajta interakció a közönséggel is. A társulat több évre előre tervez, egy bemutatót évente, mindig nyáron, melyet tovább kíván játszani egy fővárosi kőszínházban és vidéki helyszíneken. Az első munka, a "tényleg szeretsz" Dömötör Tamás rendezésében, jövőre pedig Tim Carroll a meghívott rendező, aki a Canterbury meséket viszi színpadra.

Tényleg szeretsz - Réti Adrienn, Mertz Tibor
Tényleg szeretsz - Réti Adrienn, Mertz Tibor

Július 15., 16., 17., 18. 21:00 - Zsámbéki Zichy Kastély - rend.: Dömötör Tamás; km.: Csarnóy Zsuzsa, Józan László, Mertz Tibor, Péter Kata, Réti Adrienn, Szabados Mihály