Márk

Utcaszak: Fogócska

2010.08.13. 10:55

Programkereső

Konkrétumok? A Kínai fékezhetetlen, a Kacor király javíthatatlan, a Mackó kezelhetetlen, a Malac pedig egyenesen égetni való!
Utcaszak: Fogócska
Utcaszak: Fogócska
A maszkokat és a színészeket együtt már megszokhattuk, ilyen összeállításban azonban ritkán találkozhatunk velük. Az Octopuson rohangáló utcaszakosok melléd ülnek vagy körbefutkorásznak, lefekszenek előtted, vagy felállnak arra amit találnak. Hogy mindez mit jelent? Talán hogy a Malac valóban nem viselkedik.
Legelőször egyre gyarapodó közönség előtt tartottak előadásokat a budapesti Kálvária téren, néhány Commedia dell'Arte technikával készült bőrmaszkban. Most 40 álarcuk van és az elmúlt három évben rengetegféle közegben teremtettek már színházat. “Az utóbbi időben egyre inkább elszakadtunk a klasszikus forma-morzsáktól, amelyeket olasz mestereinktől felkapkodtunk, és figyelmünket első sorban a testre irányítottuk. Megpróbálunk szabadon és felelőtlenül kutatni.
Utcaszak: Fogócska
Utcaszak: Fogócska
Kíváncsian fogadjuk egymás teremtményeit, amelyekké a maszkok alatt változunk. Az Utcaszínházi Alkotóközösség név mostanában nagyjából leírja azt aminek nevet ad. A szigeten rögtönzésekkel fogtok (szó szerint) találkozni. Az elmúlt hónapok alatt megszületett figurillák, majom, macska, szűz, boszorkány, király, gyilkosa és a többi csodálatos lény, kergetik majd egymást a tömegben, nyomunkban a szerzetes hatalmas baziliszkusz madara. Konkrétumok? A Kínai fékezhetetlen, a Kacor király javíthatatlan, a Mackó kezelhetetlen, a Malac pedig egyenesen égetni való!”
Utcaszak: Fogócska
Utcaszak: Fogócska
2010. augusztus 12. 14:00 és 17:00
Hajógyári-sziget, Octopus Összművészeti Helyszín
Sziget Fesztivál 2010
Előadják: Az Utcaszínházi Alkotóközösség