Konrád

Programok a felnőttbábfesztivál második napján

2010.08.24. 08:17

Programkereső

A nap előadásaival Rijekától Londonig, Szlovéniától Franciaországig barangolhatjuk be a bábszínház tájait. Persze a magyar kedvencek sem maradnak el.

14:00, 16:00, 18:00 - Konrad Fredericks: Punch kalandjai (Kultúrkert)

Punch elődei ismeretlenek, és bizonyára nagyon idősek. Életében komikius és tragikus epizódok váltják egymást. Tradicionális utcaszínház Londonból.

15:00 - Mikropódium Családi Bábszínház: Gulyás Terka, avagy aki a müzlit szereti, rossz ember nem lehet (Színház tér)

Az előadás főszereplője, Gulyás Terka, mindent tud, amit híres elődei, de női szemmel nézi a világot. Szeretne egy jó gulyáslevest főzni a gyerekeknek, de az ördögök . Müzli János, Zabpehely Béla, Popkorn Péter vagy Megdonáldsz Aladár - el akarják rabolni a levest, hogy levigyék a pokolba, Terka ezt persze nem hagyja...

15:00 - Pupilla Bábszínház: Az utolsó repülés avagy a bárányfelhők hercege (Bóbita Bábszínház, Kamaraterem)

Tizenéveseknek és felnőtteknek egyaránt szóló előadás A kis herceg és szerzője, Antoine de Saint Exupéry előtt tiszteleg. Az alkotók szerint a pilóta 1944 júliusában felszállt gépével, ami meghibásodott. A pilóta katapultált, a roncsok szétszóródtak, ő pedig a kietlen sivatagban, rádiókapcsolat híján találta magát. A hideg fényű csillagok alatt azonban az utolsó pillanatig írt.

16:00 - Pályi János: Vitéz László (Színház tér)

A pirossapkás vidám fickó újra visszatér, hogy palacsintasütőjével móresre tanítsa az ördögöket és magát a halált is. Sziporkázó, életvidám kesztyűs bábjáték, a magyar vásári hagyományok legszebbike.

17:00, 20:00 - Theatre du Rugissant, Compagnie des Chiffonieres: Moby Dick (Minerva park)

A fiatal Ismael arról álmodik, hogy felszáll egy nagy bálnavadász hajóra a New Bedford-i kikötőben. Egy prófétai jövendölés ellenére Ismael leszerződik egy hajóra, ahol egy sötét, titokzatos ember a kapitány, aki Moby Dickre, a fehér bálnára támad.

17:00 - Stúdió "K": Vakkacsa tojások (Bóbita Bábszínház, Nagyterem)

"Illetlen" előadás, ami közben Euripidész, Moliére, Shakespeare, Csehov és Ibsen garantáltan forognak a sírjukban.

19:30 - Rijekai Városi Bábszínház: Rómeó és Júlia (Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínháza)

Romantikus melodráma iróniával vegyítve, két tinédszer csetelése magáról és a világirodalom legnagyobb szerelmi történetéről, és Rosalinda, Rómeó előző szerelmének meséje Rómeóról és Júliáról.