Konrád

Programok a felnőttbábfesztivál ötödik napján

2010.08.27. 08:34

Programkereső

Parti Nagy-dráma, Arany-balladák, Voltaire-regény a mai pécsi versenyprogramban, a nap díszelőadása Japánból érkezik.

14:00, 16:00, 18:00 - Konrad Fredericks: Punch kalandjai (Színház tér)

Punch elődei ismeretlenek, és bizonyára nagyon idősek. Életében komikius és tragikus epizódok váltják egymást. Tradicionális utcaszínház Londonból.

15:00 - Griff Bábszínház: Ibusár (Bóbita Bábszínház, Nagyterem)

Egy harisnya-szomorú, ám végzetes őszi napon Sárbogárdi Jolán MÁV-menetjegykiadó föllázad, és súlyos függelemsértést keretében előadja éjeinek harapdált gyümölcsét, az általa írt operettet.

15:00 - Ziránó Színház: Pulcinella kertészkedik (Kultúrkert)

Fergeteges humorú bábjáték élő reneszánsz muzsikával kísérve, amiből megtudhatjuk, hogyan lopja el a Nyúl Pulcinella kertjéből a finom répákat, és megtudjuk, mi módon jár pórul.

16:00 - Bartha Tóni Bábszínháza: Paprika Jancsi visszatér (Kultúrkert)

Paprika Jancsi egy időgép segítségével eljut a messzi Amerikába, az indiánok földjére, majd a Rákóczi-szabadságharc idején tesz igazságot elmaradhatatlan fakanalával. 

17:00, 20:00 - Theatre du Rugissant, Compagnie des Chiffonieres: Moby Dick (Minerva park)

A fiatal Ismael arról álmodik, hogy felszáll egy nagy bálnavadász hajóra a New Bedford-i kikötőben. Egy prófétai jövendölés ellenére Ismael leszerződik egy hajóra, ahol egy sötét, titokzatos ember a kapitány, aki Moby Dickre, a fehér bálnára támad.

17:30 - Kabóca Bábszínház: Kél egy árnyék... (Bóbita Bábszínház, Kamaraterem)

Egy hídon, valahol félúton, síri csendben és fülsiketítő zajban kél egy árnyék. Megidézik Szőke Pannit, A varrólányokat, az Árva fiút, Ágnes asszonyt és A walesi bárdokat. Elkezdődik a túlvilágjárás az Arany-balladák tragikus sorsú alakjaival, a bűn és bűnhődés motívumával, a zene, a látvány és az absztrakció meghökkentő erejével.

19:00 - Tandarica Animációs Színház: Candide (Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínháza)

Színek, ritmus, csak néhány szó, fenségesség, érzéketlenség és humor - ez a bukaresti előadás, amelyben a rendező klasszikus manipulációt és digitális animációt is használ.

21:00 - Bunraku-za Társulat és Planning K: Shinpan Utazaimon (Bóbita Bábszínház, Nagyterem)

Az Oszakában készült előadást 1870 óta játsszák. A történet igaz: Osome egy jómódú kereskedő lánya volt, Hisamatsu pedig eladó az üzletükben. A lányt szülei egy gazdag kereskedőhöz akarják adni, és Jamaga Szasiro is beleszeret Osoméba, akinek esze máson jár. A munkáltató és az alkalmazott közti szerelmi viszonyt azonban tiltották a kor törvényei, és halállal büntették.