Ervin

Kié lesz a Színikritikusok Díja?

2010.09.13. 22:28

Programkereső

Ha szeretne azok között lenni, akik a helyszínen tapsolhatnak a győztesnek, játsszon, és legyen a Fidelio vendége a Budapest Bábszínházban!

A színházi szezon indulását jelző fontos esemény az egyik legrangosabbnak számító szakmai elismerés, a Színikritikusok Díjának átadása, melyet a Színházi Kritikusok Céhe adományoz az előző évad legjobbjainak. A Céh tagjai legalább évi kilencven magyar nyelvű - hazai és határon túli - premier megtekintése után szavazhatnak az általuk legkiemelkedőbbnek ítélt alkotókra.

Bohémélet (Örkény Színház - fotó: SzoFi)
Bohémélet (Örkény Színház - fotó: SzoFi)

Az idei év különleges az elismerés történetében: 2010-ben harmincadik alkalommal osztják ki a Színikritikusok Díját. A díjátadó ünnepségre szeptember 26-án 20 órakor kerül sor a Budapest Bábszínházban. A korábbi tizennégy helyett tizenöt kategóriában osztanak díjat: az idei évtől a legjobb színházi zenét is jutalmazzák, emellett változik a díjak kiosztásának rendje is, így a díjátadó ünnepségre a Budapest Bábszínházba 15 kategóriában 51 jelöltet várnak.

Ha szeretne ott lenni a showműsor színesített gálán, csupán egyetlen kérdésre kell helyesen válaszolnia: Melyik színház gyűjtötte be idén a legtöbb jelölést?

A szeptember 20. éjfélig helyesen válaszoló játékosaink közül öten vehetnek részt partnerükkel a Színikritikusok Díjának átadó gáláján.