Sándor, Ede

Színházi nyílt nap Szegeden öleléssel

2010.10.12. 17:16

Programkereső

A Szegedi Nemzeti Színház máskor rejtve maradó zugaiba is bepillanthatnak azok, akik csütörtökön ellátogatnak a kulturális intézménynek a Szegedi Tudományegyetemmel közösen szervezett nyílt napjára.

A délelőtti megnyitót követően október 14-én az érdeklődőket a társulat tagjai vezetik végig a kulisszák mögött. A vendégek bemutatón csodálhatják meg a Papp Janó tervezte jelmezeket, Bodnár György főfodrász önként jelentkezők segítségével megmutatja, miként készül el a színházi frizura, a legbátrabbak pedig színpadi sminket is kaphatnak. Színházi szakemberek irányításával az érdeklődők helyzetgyakorlatokon, tánc- és beszédtechnika órákon, énekórán gyarapíthatják tudásukat.

Szegedi Nemzeti Színház
Szegedi Nemzeti Színház

Kora délután egyetemi zenekarok, énekesek lépnek fel a Nagyszínház előcsarnokában, majd Disputa elnevezéssel szórakoztató vitaversenyt rendeznek, amelyen színészek és nézők mérhetik össze retorikai képességeiket. Várhatóan nem csak a közönség szórakozik jól a Beugrás nevet viselő programon, amikor a színház legnépszerűbb színészei és a közönség soraiból kiválasztott önkéntesek adnak elő improvizációs helyzetgyakorlatokat. A nap leglátványosabb, legmozgalmasabb, az egyetemistákon kívül a színházat kedvelő szegedieket, városi hírességeket, sportolókat is megmozgató eseményének az Ölelünk színház! elnevezésű program ígérkezik. A szervezők azt szeretnék elérni, hogy a résztvevők minél nagyobb számban öleljék körbe a Szegedi Nemzeti Színház épületét, így bizonyítva a teátrum iránt érzett szeretetüket, elkötelezettségüket. Este a Nagyszínházban a Csárdáskirálynő, a Kisszínházban pedig A képzelt fösvény beteg című vígjáték kerül színre, az előadásokat a diákok kedvezményes szakmai jeggyel tekinthetik meg.