Klaudia

Aludj el szépen, Kedves Néző!

2010.10.14. 09:00

Programkereső

Hálószínházzal szolgál jövőre a londoni Duckie Társulat: előadásának címe Altatódal.
Barbican, London
Barbican, London

Egy nagy, közös hálószobává változik jövő nyáron a Barbican Center Pit Színháza. Egy-, két- és háromszemélyes ágyak várják a nyugodt alvásra vágyókat. A Mark Whitelaw rendezte előadáson senkinek nem kell attól tartania, hogy a mellette ülő oldalba böki a könyökével. Míg a szokásos színházi előadásokon a társulat nemigen örül annak, ha a nézők közül elalszanak a darabon, az Altatódal akkor bukhat meg, ha mindenki ébren marad alatta, netán még fel is élénkül.

A nézőket arra kéri a társulat, hogy este tízre legyenek a színházban, vetkőzzenek pizsamára és mossanak fogat. A hölgyek és az urak számára külön tusoló is rendelkezésre áll a helyszínen. Az előadás fél tizenegykor kezdődik, s a cél, hogy a nézők a lehető legkellemesebben - akárcsak gyermekként szüleik mesélésére - álomba szenderüljenek. A szép nyári éjszakán 90 perces nyugtató mesélést és holdfényes szerenádot hallhat - aki kibírja addig ébren. Hét órányi pihentető alvás után pedig ébresztő és reggeli is jár show mellé. Jegyek 42 fonttól - 13 ezer forint - válthatók, az ár magában foglalja az előadást, az ágyat, az ébresztést és a reggelit: mintha csak egy belvárosi szállodában töltene el valaki egy éjszakát.

Simon Casson, a darab 37 esztendős producere saját bevallása szerint mindig elalszik, ha színházba megy. Innen jött az ötlet: miért ne küldhetnék szándékosan aludni a színházba látogatókat.

A Duckie kabarétársulat 1995-ös megalakulása óta kísérletezéseiről ismert, C'est Barbican című előadásáért 2004-ban Olivier-díjjal jutalmazták.

Az Altatódal 2011. június 24-től július 24-ig lesz műsoron - premierjéig még 233-at kell aludni.