Gertrúd, Patrik

Rangos nemzetközi mezőnyben az Alkoholisták

2010.10.28. 18:00

Programkereső

Alighogy véget ért a nemzetközi Quartet Utazó Fesztivál, A velencei kalmár pilseni és a koprodukciós Hotel Európa belgrádi vendégjátéka után ismét külföldön szerepel az egri Gárdonyi Géza Színház.

A társulat Visky András: Alkoholisták című stúdiódarabjával, Szegvári Menyhért rendezésében vendégszerepel 2010. október 28-án a lengyelországi Lodzban, a rangos Twin Cities fesztiválon. Az előadást Franciaországban látta a Twin Cities válogatója, ezért kapott meghívást Lodzba - nyilatkozta Jónás Péter, a színház dramaturgja, a Quartet művészeti vezetője.

A seregszemlét idén hatodik alkalommal rendezi meg a lodzi Teatr Nowy, október 22-28. között. A rendezvényre meghívást kapni minden európai színház számára megtiszteltetést jelent - az idei sztárvendég a világhírű litván Dráma Színház Vilniusból. Mellettük még - az egri néző számára a Quartet fesztiválról ismert - Szerb Nemzeti Színház (Újvidék), valamint két lengyel színház (Lwów, Wroczlaw) vendégeskedik a lengyel Alighogy véget ért a nemzetközi Quartet Utazó Fesztivál, A velencei kalmár pilseni és a koprodukciós Hotel Európa belgrádi vendégjátéka után ismét külföldön szerepel az egri Gárdonyi Géza Színház.

A velencei kalmár_Hüse Csaba_Venczel Valentin
A velencei kalmár_Hüse Csaba_Venczel Valentin