Zsuzsanna

Advent Győrben - Téli Fesztivál

2010.12.07. 15:47

Programkereső

Adventtől Újévig változatos kulturális és gasztronómiai programkavalkád várja a Győrbe látogatókat.

A találkozások városa varázslatos környezetben, különleges kulturális és gasztronómiai programkavalkáddal várja az érdeklődőket adventkor. A Belvárosban betlehemes játék, Mindenki Karácsonyfája és 7 méter átmérőjű adventi koszorú jelzi az ünnep közeledtét.
A Téli Fesztivál ideje alatt minden egyes nap megcsodálhatjuk - sötétedés után óránként - a különleges lézeres fényjátékot. A felújított Széchenyi tér zenés fénycsóvái, a csodás színekben táncoló, fénnyel festett épületek, a lenyűgöző díszkivilágítás, a forralt bor és a sültgesztenye csábító illata mellett Győr multikulturális programkínálata is tartalmas kikapcsolódást ígér.

Advent Győrben
Advent Győrben

Bálint András, Kulka János, Szekeres Adrien, Auth Csilla, Fábry Sándor mellett többek között fellépnek a Győri Filharmonikusok, az Alma, a Star Machine együttesek, a Bencés és Palestrina kórusok is. A Kaláka együttes Sebestyén Mártával és Sebő Ferenccel, a Boleró Fúvósegyüttes Illényi Katicával mutatkozik be, de lesz Boogie Woogie és Blues Est, Nemzetközi Latin-amerikai Táncverseny és Nemzetközi Betlehemes Találkozó is. A Mikulás és Krampusz programok mellett a rendezvény eseményeiből nem maradhatnak ki a gasztronómiai kalandozások sem. A paraszti disznóvágás a Belvárosban, a Szigetközi Halkülönlegességek Napja és az Ünnepi Bejgli Sütés fokozza adventi jókedvünket Győrben.