Konrád

Márta István visszalépett a Budapesti Fesztiválközpont vezetésétől

2010.12.16. 14:52

Programkereső

Az okokról nem kívánt nyilatkozni. Zimányi Zsófia utódjának kinevezése egyelőre lekerült a napirendről.

Visszalépett a Budapesti Fesztiválközpont élére történt jelölésétől Márta István, az Új Színház igazgatója és a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke, így Zimányi Zsófia utódjának kinevezése egyelőre lekerült a Fővárosi Közgyűlés napirendjéről.

Márta István csak annyit mondott, elfogadhatatlanok a feltételek. A Budapesti Tavaszi Fesztivált a mindenkori kulturális tárca, a főváros és - legnagyobb hányadban - a Magyar Turizmus Zrt. támogatja, valamint forrást jelent még a jegybevétel. A fesztiválközpontban dolgozók bérét, az iroda működésének költségeit azonban a szponzorpénzekből kell kitermelni. Az MTI úgy tudja, valószínűleg ez a részlet riasztotta el Márta Istvánt.

Zimányi Zsófia, Márta István
Zimányi Zsófia, Márta István

A Budapesti Tavaszi Fesztivált, a Budapesti Őszi Fesztivált, a Budapesti Búcsút, a Nyár a Lánchídon és más fővárosi kulturális eseményeket szervező Fesztiválközpont ügyvezető igazgatója, Zimányi Zsófia már korábban bejelentette, hogy 2010. december 31-ével mond le tisztségéről, újabb periódusra nem pályázik, de a 2011-es Budapesti Tavaszi Fesztivált még lebonyolítja és együtt dolgozik utódjával, hogy az átadás zökkenőmentes legyen.