Júlia, Rita

Függetlenül egymásért - VIP

2010.12.19. 08:00

Programkereső

December 19. és 21. között a független társulatok jótékonysági előadásokat tartanak.

A független színházi társulatok és színházi befogadóhelyek nehéz helyzetük ellenére is összefognak, hogy segítséget nyújtsanak a rászorulóknak: hét csapat és két befogadóhely három napig tartó jótékonysági eseményt kezdeményez adománygyűjtés céljával.

A megmozdulás központja a MU Színház, ahol három független színházi társulat: a HOPPart, a KOMA és a TÁP Színház nemcsak színpadra állítja már játszott népszerű előadásait, hanem létrehoznak közösen addig még nem látott rendhagyó produkciókat. A programhoz kapcsolódik a Maladype Színház, a Krétakör, a Pintér Béla Társulat és a Szputnyik Hajózási Társaság is, akik ebben a három napban játszott egy-egy előadásuk teljes jegybevételével kívánnak hozzájárulni az összegyűlt adományhoz.

Tündöklő középszer - Pintér Béla és Társulata
Tündöklő középszer - Pintér Béla és Társulata

A színházi előadások megtekintésén túl a látogatók kihelyezett perselyekbe tehetik pénzadományaikat, valamint a Fény ünnepe alkalmából felállított karácsonyfa alá az elküldendő ajándékaikat - három napon keresztül.

A három nap alatt a következő előadások lesznek műsoron: Hamlet.ws (Krétakör), Szörprájzparti (HOPPart), Tündöklő középszer (Pintér Béla és Társulata), Vándoristenek különkiadás (HOPPart, KoMa, TÁP), Hókirálynő (Szputnyik), Roló (TÁP Varieté), Figaro házassága (Maladype), Az utolsó roma - egy utolsó cigány (KoMa), Minden Rossz Varieté különkiadás (HOPPart, KoMa, TÁP).
www.fugeprodukcio.hu