Zsuzsanna

Rátóti Zoltán a jövő évad terveiről

2010.12.21. 16:30

Programkereső

Új rendezőkkel és művészeti munkatársakkal, ám még mindig a felújításra szoruló épületben kezdi a jövő évadot a kaposvári színház.

Új rendezőkkel, dramaturggal, művészeti munkatárssal frissülve, ám az eredeti tervektől eltérően továbbra is a már-már halaszthatatlanul felújításra szoruló épületben tartja meg a jövő évadban is az előadásokat a kaposvári Csiky Gergely Színház társulata - mondta Rátóti Zoltán, a színház igazgatója.

A nagyszínpadon öt felnőtt és két gyerek, a stúdióban pedig három bemutatót terveznek, köztük Tim Carroll, a londoni Globe színház egykori igazgatójának a rendezésében egy még el nem döntött Shakespeare-darabot, karácsony előtt pedig egy ősbemutatót, Háy János és Lovasi András zenés darabját, amelyről sem részleteket, sem címet egyelőre nem lehet tudni.

Annyi azonban bizonyos, hogy művészeti munkatársként, "jobb kézként" Bérczes László lesz Rátóti segítségére. Bérczes jelenleg a Bárka Színház művészeti vezetője, és marad is a színháznál. Az eddig betöltetlen dramaturgi posztot Németh Virág kapja, és nyolc, köztük több fiatal rendező is bemutatkozik majd Kaposváron.

A jövő évad tehát nem a felújítás, hanem a tartalmi megújulás jegyében telik - jelezte Rátóti Zoltán, utalva ezzel arra, hogy az évek óta húzódó, egyre rosszabb állapotban lévő épület felújítása a tervekkel és reményekkel ellentétben mégsem kezdődhet el. Mint mondta, egy évet még biztosan kibírnak, de hosszú távon a helyzet tarthatatlan.