Piroska

Továbbra is Kritikus Órák

2011.02.04. 09:26

Programkereső

Februárban kortárs drámák kerülnek terítékre a Színházi Kritikusok Céhének beszélgetéssorozatán a Nemzeti, az Örkény és a Szkéné Színházban
Színházi Kritikusok Céhe
Színházi Kritikusok Céhe

A Színházi Kritikusok Céhe a közreműködő színházakkal és társulatokkal együtt februárban is szeretettel várja az érdeklődőket az előadások előtti és utáni közönségtalálkozókra, amelyeken egy-egy kritikus vezetésével a nézők az előadások alkotóival beszélgethetnek. A komoly múlttal rendelkező, eddig elsősorban az évente kiadott színházi díjairól ismert szakmai szervezet a Kritikus Óra (KO) címet viselő programsorozattal nagy hangsúlyt helyez a színházakkal és közönséggel való kommunikáció erősítésére. Ebben az évadban a KO mellett elindult a KB - Kritikus Bevezető is, mely az előadások előtti, ismeretterjesztő jellegű szakmai felvezető beszélgetés.

A Nemzeti Színház immár hagyományos KO és KB programjai ebben a hónapban a színház két új bemutatójához kapcsolódnak: hallgathatunk szakmai bevezetőt a Mohácsi testvérek új produkciója, az Egyszer élünk avagy a tenger azontúl tűnik semmiségbe című előadás előtt, és lesz közönségtalálkozó a Gothár Péter rendezte Esterházy-darab, az Én vagyok a Te után.

Ebben a hónapban lesz az idei évad első beszélgetése az Örkény Színházban, az Ascher Tamás rendezte Bohémélet című előadásról. És februárban újabb független társulatra irányítjuk a figyelmet: első ízben kerül megrendezésre Kritikus Óra a Pintér Béla Társulattal, Szutyok című előadásukat követően.

A februári program részletesen:

Február 20-án az Örkény Színházban Koltai Tamás vezet KO-beszélgetést a Bohémélet című előadást követően a rendező, Ascher Tamás és a színészek közreműködésével.

Február 26-án Nemzeti Színházban 18.15-től kezdődően Koltai Tamás tart Kritikus Bevezetőt Kovács Márton-Mohácsi István-Mohácsi János Egyszer élünk... című előadása előtt, az alkotók részvételével.

Február 27-én Csáki Judit vezet Kritikus Órát a Nemzeti Színházban a színészek közreműködésével Esterházy Péter Én vagyok a Te című darabjáról, melyet Gothár Péter rendez.

Február 27-én a Pintér Béla Társulat Szutyok című előadásáról Miklós Melánia beszélget a produkció rendezőjével és színészeivel a Szkéné Színházban.

További részletek a színházak honlapján és a Színházi Kritikusok Céhének weboldalán találhatók.