Vince, Artúr

Schilling Árpád a Maladypénél

2011.02.05. 12:29

Programkereső

Február 6-án a Maladype Bázison Schilling Árpáddal lehet beszélgetni a rendezői gyakorlatokról, módszerekről.

A Maladype Színház 2010 októberében indította útjára új, Szabad Akadémia címet viselő előadássorozatát, mely mindenféle akadémikusságtól mentesen szeretné vizsgálni látszat és valóság állandó helycseréjét a (színház)művészetben.

Ebben az egész évadot átölelő sorozatban azokra számítanak, akik kíváncsiak a színház közösség- és tudatformáló erejére, az alkotógondolat teremtő-aktusára, a felesleges részletektől megtisztított emberi reakciókra és a tiszta, világos impulzusokra.

A tervezett témák és programok nyilvános párbeszédek formájában alkalmat teremthetnek mindannyiunk számára, hogy kicseréljük gondolatainkat, hogy beszéljünk önmagunkról és a világról, és új tartalmakat, új azonosságokat találjunk a színházi valóság számunkra még ismeretlen fogalmaiban.

Schilling Árpád
Schilling Árpád

Február 6-án 12:00-tól a Maladype Színház Szabad Akadémia előadássorozatának vendége Schilling Árpád, akivel rendezői gyakorlatokról, módszerekről lehet eszmét cserélni. A következő akadémiai alkalom február 20-án lesz, amelyen Kukorelly Endre a cselekvő gondolatok témájáról beszélget a résztevőkkel.

Mindkét alkalom helyszíne a Maladype Bázis.