Aladár, Álmos

5. DESZKA Debrecenben

2011.02.07. 03:00

Programkereső

A Debreceni Csokonai Színház februárban ötödik alkalommal rendezi meg a kortárs magyar dráma fesztiválját 18 szerző és 20 társulat közreműködésével.

"Pedig kortárs művek nélkül nem színház a színház" - mondja Fábri Péter író, drámaíró, a 2011-es DESZKA válogatója.
2011. február 9-13. között 20 előadással 20 társulat és 18 szerző mutatkozik be. Háy Jánostól Upor Lászlóig, a Bárka Színháztól Urbán András társulatáig, Budapesttől Temesvárig a magyar színházi élet színe java ellátogat Debrecenbe.

Az idei fellépők között, sok más társulat mellett megtalálhatjuk a Pintér Béla Társulatot, a Katona József Színházat, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházat és a Baltazár Színházat is. Az előadsok és felolvasószínházi események mellett idén is minden előadásról a Ráhangoló közönségtalálkozója biztosít fórumot, s a nap végén a válogatóval Fábri Péterrel beszélgethet a publikum.

Szutyok (Pintér Béla és Társulata - fotó: SzoFi)
Szutyok (Pintér Béla és Társulata - fotó: SzoFi)

A DESZKA idei díszvendégei Spiró György író és Szörényi László irodalomtörténész, akik egy beszélgetés keretében azt a kérdést vitatják meg, hogy "Szépirodalom-e a dráma?".

További szakmai beszélgetéseket tartanak a "Meztelenség, trágárság, politikum - érzékenységet sértő darabok" címmel Spiró György, Térey János és Varga Mátyás részvételével illetve műhelytitkaikba, munkamódszerükbe avatnak be a "Drámaíró-rendező alkotópárok" című beszélgetésen Csizmadia Tibor és Márton László, Vidnyánszky Attila és Verebes Ernő, valamint Vinnai András.

Részletes program a Csokonai Színház honlapján.