Vince, Artúr

Premier: Fahrenheit 451

2011.02.21. 10:00

Programkereső

Anger Zsolt újra a Bárkán rendez

"Lássátok, tanítottalak titeket rendelésekre és végzésekre, amint megparancsolta nékem az Úr, az én Istenem, hogy azok szerint cselekedjetek azon a földön, amelybe bementek, hogy bírjátok azt. Megtartsátok azért és megcselekedjétek! Mert ez lesz a ti bölcseségtek és értelmetek a népek előtt, akik meghallják majd mind e rendeléseket, és ezt mondják: Bizony bölcs és értelmes nép ez a nagy nemzet!" (MÓZES V. 4:5, 4:6)

Anger Zsolt rendező, Jászai Mari-díjas színész a tavalyi évadban  a Dogville-t rendezte a Bárka Színházban. Most hasonló, új vállalkozásba fog. Ray Bradbury, a science fiction irodalom egyik óriásának kisregényét állítja színpadra a Bárka társulatával. A Fahrenheit 451-ből 1966-ban Francois Truffaut készített játékfilmet, Anger Zsolt azonban elsősorban a regény üzenetét szeretné újrafogalmazni és a nézőknek átadni.


Február 25. 19:00 - Bárka Színház, Cseh Tamás Terem

Író: Ray Bradbury-Francois Truffaut; rend.: Anger Zsolt; d.: Sebő Rózsa; szereplők: Kardos Róbert, Dévai Balázs, Telekes Péter, Pásztor Tibor, Kálid Artúr, Szorcsik Kriszta, Réti Adrienn, Vitányi-Juhász István e.h., Blaskó Péter m.v. (március 17-ig Seress Zoltán)

További előadások