Vince, Artúr

HIT a Merlinben! - határontúli produkciók sorozata

2011.02.22. 08:00

Programkereső

Határon innen és túl címmel össz- és ízművészeti sorozat indul a Merlin Színházban!

Határon Innen és Túl (HIT) néven indított új nemzetiségi színházi sorozatot a Merlin Színház. Március 24-ig magyarországi szerb, bolgár, cigány, horvát, szlovák és örmény társulatok előadásait látja vendégül kiállítások, koncertek, könyvbemutatók és gasztronómiai programok kíséretében a budapesti teátrum.

A hét előadásból és számos kísérőprogramból álló sorozatot a Merlin Színház a Pro-Progressione kulturális irodával és a Magyarországi Nemzetiségi Színházi Szövetség Egyesületével együttműködésben szervezte meg.

Keresztút - Várady Mária
Keresztút - Várady Mária

A Pécsi Horvát Színház a Verőcei (Virovitica) Színházzal és a kaproncai (Koprivnica) Ludens Teatarral (Horvátország) közösen Buchan-Hitchcock-Barlow 39 lépcsőfok című krimijét mutatja be március 3-án a Merlinben, ahol aznap busójárás és horvát képzőművészeti kiállítás is lesz.

A szlovák kultúrát interaktívan bemutató programok kísérik majd március 17-én a szarvasi Cervinus Teátrum Angyal című előadását, majd két héttel később az Örmény Színház vendégszerepel Nelly Shahnazaryan Keresztút című színművével, örmény kulturális kiállítással és foglalkozásokkal együtt.
A szervezők célja, hogy ne csak magyarországi nemzetiségi társulatok, hanem határon túli magyar színházak is bemutatkozhassanak Budapesten, erre a tervek szerint a Határon Innen és Túl áprilisban kezdődő következő sorozata nyújt majd lehetőséget.

További információk a Merlin Színház honlapján.