Antal, Antónia

Csányi Sándor a MOL - Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete

2011.02.25. 13:46

Programkereső

Az idei évtől a MOL - Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövete Csányi Sándor színművész.

A MOL - Új Európa Alapítvány kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek és a beteg gyerekek támogatására, együttműködő partnere kíván lenni a sport, a kultúra és a gyermekegészségügy területén azon civil kezdeményezéseknek, közösségeknek, amelyek élhetőbb és humánusabb környezet kialakítására törekednek.

Az Alapítvány életében központi helyet foglal el a felelősségérzet és az önkéntesség, nagy hangsúlyt fektetnek a tehetségek kibontakoztatására, melyben nagy segítséget nyújt a példaképek fontosságának felismerése. Csányi Sándor, a Radnóti Színház színésze örömmel vállalta a fiatal tehetségek képviseletét, szívesen támogatja ilyen módon a beteg gyermekek gyógyulásához nélkülözhetetlen terápiákat, családjuk segítését. Életében fontos szerepet tölt be a társadalmi felelősségvállalás, különböző kezdeményezések aktív résztvevője. Közéleti szereplőként - felismerve az emberekre gyakorolt pozitív hatását - ösztönzőleg kíván hatni rájuk.

"Rengeteg helyre hívnak, és én boldogan veszek részt olyan tevékenységben, amiről azt érzem, hogy van valami konkrét haszna. Itt úgy látom, hogy a fiatal tehetségek, művészek, sportolók és a beteg gyerekek is a nekik szánt támogatást megkapják és ez valódi segítség nekik a hétköznapjaikban. Tehetséges fiatalok pályakezdését, kibontakozását segíteni öröm. Emellett a legjobb befektetés az ország számára is. Betegségekkel szembesülni különösen gyermekek esetében nehéz. Melléjük és családjuk mellé állni, a gyógyulásukat elősegíteni a legtöbb, amit adhatunk. Én ráadásul hiszem, hogy az élménynek, a művészetnek gyógyító ereje van és ez sok, az Alapítvány által támogatott terápiás programban is bebizonyosodott már".

Csányi Sándor és Somlyai Dóra
Csányi Sándor és Somlyai Dóra

"A MOL egyfelől Magyarország legnagyobb vállalati adományozója, másfelől pedig a hatékonyság mellett elkötelezett tőzsdei cég. Filozófiánk nagyban épül arra, hogy minden tevékenységünkkel az összes érintett szempontjait figyelembe vegyük, így alakítottuk ki a MOL Új Európa Alapítvány munkarendjét is, amely ezáltal a sportra, a kultúrára és a gyermekegészségügyre terjed ki. A már eddig is sikeresen futó programjainkhoz olyan együttműködő partnert kerestünk, aki mind személyiségével, mind pedig ötleteivel hozzá tud járulni azok sikeréhez. Csányi Sándor színművész személyében pont ilyen társra talált az alapítvány. Üdvözöljük a fedélzeten!" - mondta  el Somlyai Dóra a MOL csoport kommunikációs igazgatója.

Csányi Sándor azért is csatlakozott örömmel az alapítványhoz, mert ismertségét nem adománygyűjtésre kívánják fölhasználni. A színész mind a tehetséggondozás, mind pedig a gyermekgyógyítás területén saját elképzelésit is szeretné integrálni a MOL - Új Európa Alapítvány munkájába. 

Az Új Európa Alapítványt a MOL hozta létre 2006-ban, ezzel a lépéssel is megerősítve, hogy társadalmi felelősségvállalását komolyan veszi. Az alapítvány kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek és a gyermekegészségügy támogatására.  A MOL Tehetségtámogató Program keretében évente közel kétszáz, 10-18 év közötti tehetséges fiatal kap anyagi segítséget. A MOL Gyermekgyógyító Program minden évben legalább harminc nonprofit szervezet élmény- és művészetterápiás programját támogatja, akik krónikusan beteg vagy fogyatékkal élő gyermekkel foglalkoznak. A kurátorok között olyan szakembereket találunk, akik a kultúra, a tudomány, a sport, a civil szerveződések és a tömegtájékoztatás területén az elmúlt időben széles körben is elismert tevékenységet fejtettek ki, ezért az alapítvány méltán számíthat szakértelmükre. Az alapítvány közhasznú szervezetként dolgozik.