Zelma, Rajmund

Netkomédia - szavazásra fel!

2011.02.26. 09:00

Programkereső

Március 2.-ig lehet szavazni a versenyben maradt darabokra!

A Jordán Tamás által igazgatott szombathelyi Weöres Sándor Színház 2010 őszén interaktív színházcsinálásba kezdett. A Netkomédia egy kísérlet, amelynek során bevonják a közönséget az alkotás folyamatába a darabírás első lépéseitől kezdve. A Nézőből Alkotó válik, beleszólhat a történet alakulásába, online követheti az előadás kialakulását az olvasópróbáktól a premierig.

A novemberben elindított program, melynek keretén belül egy internetes oldalon a nézők szavazással választhattak témát a 2011 júliusi bemutatóhoz múlt héten harmadik szakaszába lépett. Azóta már tudhatjuk, a versenyben maradt írók Kiss Judit Ágnes és Lőrinczy Attila, kiknek szinopszisaira lehet voksolni jövő hét szerdáig.

Kiss Judit Ágnes
Kiss Judit Ágnes

Kiss Judit Ágnes az (állítólag) forráshiányok következtében veszélybe kerülő színház kulisszáiba pillant (Köpönyegforgatós), Lőrinczy Attila zenével, iróniával dúsított furcsa karakterektől hemzsegő történetet ír a Magányos Özvegyről (Könnyű préda).

A szavazás lezártával megkezdődik a szereposztás és a drámaírás, majd a júniusi próbafolyamat gyümölcsét júliusban tekintheti meg a közönség, Schlanger András rendezésében.