Gábor, Karina, Ders

Nem csak fesztiváli Kritikus Órák és Bevezetők

2011.03.03. 08:34

Programkereső

A Színházi Kritikusok Céhe és a Budapesti Fesztiválközpont az idén is folytatja együttműködését, ennek köszönhetően a Budapesti Tavaszi Fesztivál Színházi Esték (helyszíne a Thália Színház) és Nemzetközi Színházi Fesztivál (Nemzeti Színház) eseményei előtt illetve után szeretettel várják az érdeklődőket az előadásokról való felvezető és azokat feldolgozó beszélgetésekre.
Színházi Kritikusok Céhe
Színházi Kritikusok Céhe

Március 21-én Szabó Máté Havanna című előadása után a Thália Színházban Stuber Andrea kritikus vezet KO-t az alkotók és a színészek közreműködésével.

Március 25-én Edward Albee Péter és Jerry, valamint Állatkerti történet című darabjairól és a szerzőről Jászay Tamás tart Kritikus Bevezetőt a Thália Színházban az előadás előtt, 18:45-től 19:15-ig.

Március 22-én Shakespeare Macbeth című drámájáról, előadás-történetéről és a Cheek by Jowl társulatról Nánay István tart Kritikus Bevezetőt az előadás előtt 18:15-től 18:45-ig a Nemzeti Színházban.

Március 26-án Molnár Ferenc Liliom című előadás után a Nemzetiben Kelemen Orsolya vezetésével kerül sor beszélgetésre, amelyen részt vesz a rendező, Bodó Viktor és a Schauspielhaus Graz, valamint a Szputnyik Hajózási Társaság előadásban szereplő színészei.

Április 1-jén Ingmar Bergman Persona című filmjéről, a belőle készült darabról és a Mini teater szlovén társulatról Kovács Dezső tart felvezetést a Nemzeti Színházban, 18:45-től 19:15-ig.

A Nemzeti Színház repertoárjáról március hónapban a Heiner Müller drámájából készült Kvartett című előadás kerül a KO-figyelem középpontjába. Március 28-án, az előadást követően Karsai György beszélget a rendezővel, Gergye Krisztiánnal, valamint a főszerepet játszó Alföldi Róberttel és Udvaros Dorottyával.

Az idei évadban először kerül sor közönségtalálkozóra a kecskeméti Katona József Színházban: március 3-án Carlo Goldoni Hebehurgya hölgyek című előadásáról Proics Lilla és Rádai Andrea kritikusok vezetésével az előadás után a rendező, Réczei Tamás és a színészek közreműködésével.