Beáta, Izolda, Lea

Áprilisban írják ki a József Attila Színházra és a PeCsára vonatkozó pályázatokat

2011.03.11. 14:35

Programkereső

Újabb hírek a József Attila Színház sorsáról: egy hónapon belül meghirdetik az igazgatói pályázatot.

Április elejéig pályázatot ír ki a József Attila Színház vezetésére a Fővárosi Önkormányzat, a Petőfi Csarnokra (PeCsa) vonatkozó pályázatot pedig április második felében teszik közzé.

Csomós Miklós, a kultúráért felelős főpolgármester-helyettesközölte: az angyalföldi teátrummal kapcsolatban a főváros nem hasznosítási, hanem igazgatói pályázatot ír ki március végén vagy április elején.

A József Attila Színház megmentése érdekében az utóbbi hetekben levélben fordult Tarlós István főpolgármesterhez a Magyar Színházi Társaság, a MASZK Országos Színészegyesület, valamint a Magyar Teátrumi Társaság is, miután Méhes László, a színház igazgatója ismertette a társulattal Csomós Miklós levelét, amelyben a főváros vezetése arra kérte őt, hogy a következő évadtól ne hosszabbítsa meg a munkavállalók és egyéb foglalkoztatottak szerződését.

A főpolgármester-helyettes ezután több napilapban is cáfolta, hogy a főváros a József Attila Színház megszüntetésére készülne. A városvezető ekkor még egy színházi célú hasznosítási pályázat ötletét vetette fel.

József Attila Színház
József Attila Színház

Csomós Miklós tájékoztatása szerint döntés született a Petőfi Csarnok további sorsáról is. A városligeti kulturális intézményt nem vonják össze a Trafóval, ehelyett április második felében hasznosítási pályázatot írnak ki rá.

A főváros a PeCsa jövőjét a jelenlegi funkciók részbeni megtartásával, ifjúsági könnyűzenei koncertek, hazai és nemzetiségi népzenei találkozók és koncertek helyszíneként képzeli el, teret adva majd a vállalkozók által a pályázat alapján mérlegelt üzleti jellegű hasznosítási elképzeléseinek is.