Sándor, Ede

Színészbörze Kecskeméten - 2. Szín-Tár Fesztivál

2011.03.19. 09:00

Programkereső

2011. március 21-27. között ismét összegyűlnek a Kecskeméti Katona József Színhházban a magyar nyelvű színészképző egyetemek és akadémiák.

A Kecskeméti Katona József Színház a tavalyi siker után immáron második alkalommal rendezi meg az úttörőnek mondható magyar nyelvű Színművészeti Egyetemek Találkozóját. A fesztiválon a budapesti, kaposvári, marosvásárhelyi, kolozsvári és az újvidéki egyetem vesz részt. A programban színészvizsgák, beszéd-és énekvizsgák egyaránt szerepelnek. 

Az egyhetes fesztiválon Ingmar Bergman, Tasnádi István, Vinnai András, Varró Dániel, Brecht, Karinthy Márton, Mc'Donagh művei szerepelnek. A bemutatók neves rendezőtanárok - Máté Gábor, Zsótér Sándor, Gothár Péter, Mohácsi János - vezetésével készültek. A Kaposvári Egyetem másfél órás koncertet ad a '80-as évek alternatív zenéiből Zságer-Varga Ákos összeállításában; az Újvidéki Művészeti Akadémia bergmani Rítussal szerepel; de kortárs íróink műveiből is csemegézhet a közönség: a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem a Finitót, a Kaposvári Egyetem a Túl a Maszat-hegyen-t mutatja be.

Túl a Maszat-hegyen - Kaposvári Egyetem Művészeti Kar
Túl a Maszat-hegyen - Kaposvári Egyetem Művészeti Kar

A találkozó alkalmat ad az oktatási kérdések összevetésére az intézmények rektorainak, és lehetőséget teremt a különböző tematikában résztvevő hallgatóknak, hogy más színészvezetési technikákkal találkozzanak, emellett szakmai beszélgetések segítik a legfrissebb színészgenerációval való ismerkedést.