Gábor, Karina, Ders

Kiüríttetik a Tűzrakteret

2011.03.31. 09:00

Programkereső

Április 1-jén reggel 10 órakor üres állapotban szeretné látni a VI. Kerületi Önkorányzat a Tűzrakteret. A hely sajtóközleménye.
Tűzraktér
Tűzraktér

"Ahogy azt már korábban hírül adtuk, nem érkezett be pályázat a VI. Kerületi Önkormányzat Hegedű utca 3-ra kiírt ingatlanhasznosítási felhívására, a Tűzraktér a mai napon mégis kapott egy személyesen, kézben kihozott felszólító levelet a Terézvárosi Vagyonkezelőségtől.

A benne foglaltak szerint 2011. április 1-jén reggel 10 órakor, át kell adnunk a Hegedű u. 3. szám alatti ingatlant, kiürített állapotban. Mi ezt az ingatlanrész használati jogviszonyának lejárati idejére történő figyelemfelhívás tárgyú levelet átvettük, bár meglepőnek találtuk, hogy az önkormányzat azt nem postai úton kézbesítette.

Ugyancsak nem értjük, hogy az önkormányzat miért nem várta meg, hogy a soron következő, és ezen a héten esedékes szerdai Városgazdálkodási Bizottság és csütörtöki Képviselő-testületi ülésén tekintse át a helyzetet.

Különösen érthetetlen az önkormányzat sietsége annak fényében, hogy a Parlamentben a Kormány korábban egyeztetést kezdeményezett a felek között.

A pályázat eredménytelenül zárult, az ingatlan iránt érdeklődő nincs, ezért úgy érezzük, hogy a kiürítésére vonatkozó felszólítás immár nem a korábban hangoztatott üzleti indokokkal történik.

Miután ezen jogi felszólítás idáig váratott magára, és leadtuk komoly anyagi vállalásokat tartalmazó gazdálkodási tervünket is, bíztunk az Önkormányzat felelős döntésében. Jelen helyzetben ellenkeresettel fogunk élni, és várjuk az Önkormányzat álláspontjának tisztázását."