Gábor, Karina, Ders

Megmenekül a Tűzraktér?

2011.03.31. 22:41

Programkereső

A VI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy döntött, alkotóházként működhet tovább az épület. A tárgyalások még folynak.

Ma döntés született az Önkormányzat Képviselő-testületi ülésén a Tűzraktér ügyében: a Hegedű utca 3. szám alatt Alkotóház működhet - írja a Tűzraktér a Facebook-on. A döntést a testület a Tűzraktér Független Kulturális Központ és Alkotóház, és az azt működtető Art Sector Alapítvány által benyújtott koncepció alapján hozta meg.

Tűzraktér logo
Tűzraktér logo

A Hegedű u. 3. szám alatti ingatlanra kiírt pályázat eredménytelenül zárult. Hassay Zsófia polgármester indítványára a képviselő-testület kinyilvánította azon szándékát, hogy az épületet alkotóházként kívánja működtetni a jövőben. Erről a részletes koncepció kidolgozását követően a következő képviselő-testületi ülésen dönt. Cake Baly Olivio LMP-s képviselő javasolta, hogy vizsgálják meg az Art-Sector Alapítvány ajánlatát, és annak fényében döntsenek az épület további használatáról.

Mindezek tükrében a Tűzraktér Független Kulturális Központ és Alkotóház várja a mihamarabbi tárgyalások megkezdését Terézváros Önkormányzatával. A Tűzraktér hosszútávú működtetési koncepciót és gazdálkodási tervet nyújtott be; a korábbi egyeztetések alapján az Állam, a Főváros, az Önkormányzat és a Tűzraktér közötti négyoldalú megállapodást tervez.