Eszter, Eliza

MA-MArathon Minifesztivál a Szkénében

2011.04.01. 10:38

Programkereső

A Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem 2010-ben végzett évfolyamának vizsgaelőadásai a Szkéné Színházban 2011. április 1-3-ig.

"Öt évig voltuk összezárva, mégsem lettünk egyformák, mindenki a maga útját keresi.  Mindannyian más utat próbálunk járni, mégis valahogyan összetartozunk, a sok különbözőség ellenére összetart minket valami... Valami megfoghatatlan... Lehet hogy ez maga a színház?"

Hét fiatal színész végzett a múlt évben a Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetemen. Vizsgaelőadásaikat hozzák el nekünk megmutatni, s azt is, újra együtt szeretnének színpadra lépni. Eltelt egy év a vizsga óta, s mára hatan már Budapesten játszanak, itt is a szélrózsa minden irányában. Csupán egy növendék dolgozik otthon.

A Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem 2010-ben végzett osztálya
A Marosvásárhelyi Színművészeti Egyetem 2010-ben végzett osztálya

Ők heten együtt akarnak nekünk játszani. Ezzel a marathoni előadássorozattal ezt a szándékot tárják a nézők elé, és színes, izgalmas, friss, játékos gondolataikat, a színházról. Egy másféle színházról. Másféle iskola másféle diákjai, más hittel, morállal lépnek színpadra. A nyelv közös. De minden más,-más.

A hétvége folyamán láthatjuk többek között Liselotte és a Május, A Kurtizán és a Galaxis útikalauz stopposoknak c. előadásaikat. Az előadások után a Jedermann Kávézóban Miklós Melániával, Markó Róberttel és a színészekkel lehet találkozni, beszélgetni, eszmét cserélni.

Részletes program