Dezső

Nyár Gyulán! - 48. évad a Várszínházban

2011.04.05. 09:00

Programkereső

A Gyulai Várszínház összművészeti fesztiválja július 1-től augusztus 14-ig szinte minden este más programmal várja a kultúra és művészetek barátait.

Négy új bemutató, hat vendégjáték, és a VII. nemzetközi Shakespeare Fesztivál alkotja a színházi kínálatot, melyek mellett többek között lesz jazz és blues fesztivál, irodalmi humor fesztivál, kortárs dráma felolvasószínház, filmvetítések, fotókiállítás, gasztronómia és borfesztivál is, valamint báb- és táncelőadások. Az programok a páratlan szépségű reneszánsz vár színpadán, a vár körül, a tószínpadon, a Ladics-házban és egyéb gyulai helyszíneken lesznek.

A Shakespeare Fesztiválon Horváth Csaba rendező-koreográfus állítja színpadra a Troilus és Cressida című Shakespeare-művet László Zsolt és Tompos Kátya (Nemzeti Színház), valamint a Forte Társulat művészeinek közreműködésével. A fesztivál különlegessége, hogy Shakespeare egyik legismertebb vígjátékát a Szentivánéji álmot a dél-koreai Yohangza Theatre Company előadásában, míg A vihar c. drámáját a világhírű vilniusi Oskaras Korsunovas rendezésében tekintheti meg a közönség.

Bethlen
Bethlen

A nyár további bemutatói és vendégjátékai között találkozhatunk - a városban élő Kovács Lajos főszereplésével - Spiró György: Az imposztor című darabjával, az Új Színház Bethlen c. vendégjátékával, Maróti Lajos: A számkivetett és Nemeskürty István: Noé galambja című darabjával, amelyben a főszerepet eredetileg a nemrég elhunyt kiváló színész Bánffy György játszotta több évtizedes sikerszériában, most Papp János vette át Bethlen Miklós, Erdély kancellárja szerepét.

Kiemelt zenés produkció lesz a szezon végén Andrew Lloyd Webber: Az Operaház Fantomja című musical, amelyet a budapesti Madách Színház ad elő a tószínpadon.
A néptáncot kedvelők az Állami Népi Együttes az Álomidő című táncjátékát, míg a gyerekek a Tekéntetes úr című mesejátékot élvezhetik a beregszászi színház előadásában.

A Gyulai Várszínház részletes programja

VII. Shakespeare Fesztivál