Júlia, Rita

VersPiknik - A Magyar Költészet Napja a Ferencvárosban

2011.04.09. 09:00

Programkereső

József Attila születésének évfordulóján ismét költői képektől színes, rímekben gazdag programmal készül a Ferencváros.

Talán többen nem tudják, hogy József Attila a 9. kerület szívében, a Gát utcában született és élte kamaszkorát. Szülei a Soroksári úton dolgoztak, laktak a Páva utcában, a Ferenc téren, a Bokréta utcában, József Attila az Ipar utcában járt elemi iskolába, a Mester utcai Világ moziban árult vizet, ott, ahol a „Mama" takarított...

A helyszín és a költészet szeretete változatlan, épp csak eltelt százhat év. Vasárnap (április 10.) és a Magyar Költészet Napján számtalan izgalmas családi programmal, gyermekeknek és felnőtteknek szóló koncertekkel, közös verselésekkel és játékokkal, rajzkiállításokkal és meglepetés-performanszokkal ünnepel a városrész.

Kaláka
Kaláka

Vasárnap fellép az Alma zenekar és a negyedik X-en is túl járó Kaláka együttes, felolvasó-délutánt tart "Vers az utcán!" címmel és bátrakra váró mikrofonnal a Ráday könyvesház, valamint a HOPPart lepi meg a Ráday utcai kávézókban ülőket.

SZERET...lek (HOPPart, Manna - fotó: SzoFi)
SZERET...lek (HOPPart, Manna - fotó: SzoFi)

Hétfőn az addigi programok koszorúzással, kiállításmegnyitóval és színházi előadásokkal bővülnek. A Pinceszínházban Jordán Tamás előadásában tekinthető meg a Szabad-ötletek jegyzéke két ülésben, majd a Grencsó Open Kollektív koncertjével lélegezhet fel a közönség.

A programok ingyenesek (kiv. Pinceszínház)!

Részletes műsor itt tekinthető meg.