Júlia, Rita

KULT-TÚRA - fesztiválkörkép a Bárka Színházban

2011.04.11. 09:00

Programkereső

Hét művészeti fesztivál látogat április végén a fővárosba, a Bárka Színházba, hogy ízelítőt adjon programjából.

Mind a hét szóban forgó fesztivál bizonyított az elmúlt évek, évtizedek során. Bebizonyították, hogy egyedül, és szinte a semmiből is lehet értéket teremteni, mégpedig nem a fővárosban, hanem a magyar vidék kisebb-nagyobb városaiban, olykor eldugott falvaiban. Ez hozta össze a Csapatot. Külön-külön saját, egyedi arculatuk van, ám értékrendjük közös. Így tudták egymást támogatni közös képviselettel, akár egymás fesztiváljainak kölcsönös ajánlásával, illetve a közös bemutatkozással.

E7951FEB-3339-4617-B8F9-210247FF1248

Erre szolgál a 2011. április 29-30-án adódó alkalom, amikor HETEN HÉTFELŐL jönnek a Bárka Színházba, Budapestre (igen, Budapestre... de csak erre a hétvégére!), hogy megmutassák magukat a fővárosi kultúrakedvelő közönség különböző rétegeinek és korosztályának. A két napos bemutató programját a hét fesztivál szervezői közösen állították össze a saját fesztiváljaikra jellemző elemekből. A Bárka Színház Cseh Tamás terme Fesztiválszínházzá alakul erre az időre, a Bárka Stúdióból mozi és Zenede lesz, a földszinti kávézóba telepednek a kiállítások és a Fesztiválklub, az ajtón kívül az Amfiteátrum és a park tisztásai az irodalmi- és családi előadásokat várják. A programsort mindjárt egy szakmai délutánnal kezdik, ahol minden minősített fesztiválnak részvételi lehetőséget biztosítanak.

Tóth Viktor
Tóth Viktor

Lássuk végül, hogy kik a bűvös Hetek, akik a Bárkába HÉTFELŐL érkeznek április utolsó hétvégéjén, hogy megmutatkozzanak:
Hétrétország - a szerek és porták fesztiválja az Őrségből, Mediawave - a fényírók fesztiválja Szombathelyről, a Művészetek Völgye a Balaton-felvidékről, az Ördögkatlan Fesztivál Dél-Baranyából, az Öt Templom Fesztivál Győrből, a Thealter színházi fesztivál Szegedről és a Szárnyas Sárkány Hete utcaszínházi fesztivál Nyírbátorból.

cimbalomduo
cimbalomduo

A programok között találkozhatunk a Bárka Színház bemutatójával, az Éjféli mesékkel, Tóth Viktor legújabb formációjának (Brahmin Bass) koncertjével, a Budapest Bár rövid műsorával, Ferenczi Györggyel, a UTCA-SZAKkal, Balogh Kálmán és Lukács Miklós cimbalomduójával, Béres Márta One-girl showjával és a Kaposvári Egyetem újabb feldolgozás-koncertjével, mely az Európa Kiadó slágereiből készült. A fesztiválkörkép házigazdája: Németh Juci.

Részletes program itt.