Fülöp, Evelin

Magyar évadra készül az egri társulat

2011.04.16. 09:00

Programkereső

Blaskó Balázs, az Egri Gárdonyi Géza Színház igazgatója ismertette a színház 2011/2012-es évadát.

Sütő András: Káin és Ábel, Huszka Jenő: Mária főhadnagy, Bartók Béla-Balázs Béla: A fából faragott királyfi, Háy Gyula: Mohács, a Csíksomlyói passió, Makk Károly rendezésében Molnár Ferenc: Játék a kastélyban, Egressy Zoltán: Sóska, sültkrumpli, valamint a Vesztett éden, Magyar Elemér: Keresd a nagypapát! Fazekas Mihály - Schwajda György: Lúdas Mátyás és Küttel Dávid-Hajtó Aurél-Halmi Zoltán: Eltüsszentett birodalom című táncjáték.

Blaskó Balázs
Blaskó Balázs

Ezeket a darabokat tűzi műsorára a teátrum - jelentette be Blaskó Balázs, igazgató. Szabó Róbert, a fenntartó Heves Megyei Közgyűlés elnöke elmondta: a kultúrát, így a színházat is kitörési pontnak tekintik, szeretnék, ha jövőre nőne a bérletvásárlás, még többen járnának az előadásokra. Rázsi Botond, Eger alpolgármestere a város és a megye együttműködését emelte ki, hiszen közösen tartják fent a színházat. Magyar évadot hirdet jövőre a színház, melyben klasszikus és kortárs darabokat egyaránt bemutatnak, úgy prózai, mint tánc- és zenei műfajokban.

Iskola a színházban - Színház az iskolában elnevezéssel indítanak programot, amely szerepjátékokkal, drámapedagógiai eszközökkel viszi közel a színházhoz a diákokat. Ezen interaktív órák kifejezetten ismeret-bővítésre alkalmazhatók, ezt kiegészítheti a konkrét beavató elemző sorozat, színészek közreműködésével és lezárható az önbeavató színházi együtt játszással.

Továbbá újjáalakul a színház tánctagozata Topolánszky Tamás Harangozó Gyula-díjas táncpedagógus-koreográfus vezetésével.