Dezső

A veszprémi Petőfi Színház a Koldusoperával indítja az évadot

2011.04.18. 13:06

Programkereső

Oberfrank Pál, a színház igazgatója kihirdette a következő évad műsorát: Brecht Koldusopera című színművel indul a 2011/12-es évad a veszprémi Petőfi Színházban.

Brecht évadnyitó zenés darabját Szinetár Miklós rendezi, bemutatója szeptember 16-án lesz. Az új színházi szezon második bemutatója október 28-án Jane Austin Értelem és érzelem című színműve lesz, amelyet Valló Péter rendez. Még ebben az évben mutatják be - december 9-én - Goldoni: Chioggiai csetepaté című komédiáját, Kéri Kitty rendezésében.
A 2012-es év első bemutatója (február 10-én) Kálmán Imre Marica grófnő című nagyoperettje lesz, amelyet Méhes László rendez.

Ezt követően a társulat helyet cserél a székesfehérvári Vörösmarty Színházzal, hogy ők a Kabaré című musicalt játsszák, míg a veszprémi színház Székesfehérvárott az Anna Karenina musical-operettel és a Csókos asszony című operettel vendégeskedik.

Előbemutatóként kerül színre 2012 áprilisában Gorkij Éjjeli menedékhely című drámája; a darabbal kapcsolatos érdekesség, hogy Eperjes Károly színművész, a színház művészeti tanácsadója állítja színpadra, aki első alkalommal rendez Veszprémben.

Eperjes Károly szeretett volna egy darabot íratni a kolontári iszaptragédiáról, beszélt is több íróval, de különböző okok miatt egyik sem tudta vállalni. Azért esett a választása az Éjjeli menedékhelyre, mert az egy "klasszikus, minőségi darab", s úgy gondolja, hogy érvényes mondanivalója van a kolontári helyzetre is. "Ennek tükrében szeretném megrendezni" - jegyezte meg Eperjes Károly.

Oberfrank Pál, Eperjes Károly
Oberfrank Pál, Eperjes Károly

Ifjúsági és gyermekelőadásként kerül színre idén szeptemberben, illetőleg decemberben Ottlik Géza Iskola a határon című színműve és Máté P. Gábor-Szili Péter Szerenád című mesejátéka. A Latinovits-Bujtor Játékszínben öt előadásra készülnek az új évadban, de három vendégszínházi előadás is lesz.

Az igazgató úgy értékelte, hogy a színház előadásait elfogadja és méltányolja a közönség, külön örvendetes az, hogy a bérletesek száma a mostani évad alatt kétezerrel emelkedett. Jelenleg 15 600 bérletes nézője van a Petőfi Színháznak - jegyezte meg, hozzátéve: a bérletek árát az új évadban nem emelik!