Hella

Kolozsvári UNITER-díjak

2011.04.19. 11:26

Programkereső

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Suttogások és sikolyok című produkciója tarolt a Román Színházi Szövetség díjkiosztóján. Egyéni díjat kapott Bogdán Zsolt és Viola Gábor.

A Kolozsvári Állami Magyar Színház Suttogások és sikolyok című, Andrei Serban rendezte produkciója megkapta a legjobb előadás és a legjobb rendezés díját, Bogdán Zsoltot pedig a legjobb férfi főszereplőnek választotta a zsűri. A férfi mellékszereplők közül a szintén kolozsvári, márciusban Budapesten vendégszerepelt, a POSzT versenyprogramjába is beválogatott Leonce és Léna Valeriója, Viola Gábor alkotta a legmaradandóbb alakítást, így ő vihette haza az UNITER-díjat.

Bogdán Zsolt (Suttogások és sikolyok, fotó: KÁMSZ, Daniela Dima)
Bogdán Zsolt (Suttogások és sikolyok, fotó: KÁMSZ, Daniela Dima)

Különdíjjal ismerték el András Lóránt koreográfust, és első ízben a műszaki személyzet is elismerésben részesült. A kolozsvári színház alkalmazottai közül Molnár Tibor kellékes munkáját díjazták a bukaresti gálán.

Bodolai Balázs, Viola Gábor - Leonce és Léna - Kolozsvári Állami Magyar Színház
Bodolai Balázs, Viola Gábor - Leonce és Léna - Kolozsvári Állami Magyar Színház

Versenyben volt még a kolozsvári Leonce és Léna az előadások közt, a díszletért Carmencita Brojboiu, rendezők között pedig Bocsárdi László, aki a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházban A velencei kalmárt vitte színre. (Ez az előadás is szerepel a Pécsi Országos Színházi Találkozón.) A díjazottak teljes listája ezen a linken található.