Dezső

Leváltották a székesfehérvári igazgatót

2011.04.21. 09:00

Programkereső

Székesfehérvár közgyűlése a polgármester indítványára, rendkívüli zárt ülésen visszavonta Vasvári Csaba vezetői megbízását.

Brájer Éva (Fidesz), a kulturális ügyekért is felelős fideszes alpolgármester elmondta, hogy a teátrum élére 2008-ban kinevezett Vasvári Csaba április 27-én távozik igazgatói posztjáról, de a társulat tagja marad.

Vasvári Csaba
Vasvári Csaba

Az önkormányzat kommunikációs központja által kiadott közlemény szerint az egy ellenszavazat mellett meghozott döntés oka az, hogy "a fenntartó önkormányzat bizalma az utóbbi hónapokban megingott a Vörösmarty Színház vezetésében."

Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármesterének indolkásában ez áll: "Székesfehérvár és a megye színházkedvelő közönsége joggal várja el önkormányzatunktól, hogy a fenntartásában működő színházat, amely évente több száz millió forintból gazdálkodik, a vidéki színházak legjobbjai között tartsák számon. A nagy többséggel meghozott közgyűlési döntéssel a várost irányító testület a továbblépés, a fejlődés útját nyitotta meg."

Az önkormányzat arról is tájékoztatott, hogy korábbi ülésein többször foglalkozott a színház működésének kérdéseivel, és fenntartóként javaslatot is tett a szükséges gazdasági és szervezési teendőkre. A cél az volt, hogy az intézmény pénzügyi egyensúlya helyreálljon, és megálljon a nézőszám csökkenése.

A színházvezető posztjának betöltésére hamarosan pályázatot írnak ki. Az új direktor megválasztásáig a teátrum szervezeti és működési szabályzata értelmében a művészeti vezető irányítja a színházat.