Dezső

Premier: A rátóti legényanya

2011.04.28. 10:00

Programkereső

Április 29-én este 19 órakor kerül bemutatásra a korábbi években már nagy sikerrel játszott felnőtteknek szóló groteszk játék felújított előadása a szegedi Kövér Béla Bábszínházban.

"Történetünk szálai a messzi múltba nyúlnak vissza. Azokba a daliás időkbe, mikor Rátóton kitört a demokrácia. Hogy honnan jött, ki hurcolta be, azt még a mai napig kutatják a járványügyi szakemberek, de történelmi tény, hogy egyszer csak ott sétált a rátóti főutcán. Köszönt jobbra, köszönt balra, megpróbált szóba elegyedni, még a kocsmába is benézett, sőt fel is hajtott egy deci törkölyt. De a rátótiak sem azért rátótiak, hogy mindenféle jött-ment idegent csak úgy maguk közé eresszenek. Elkapták a nyavalyás demokrácia grabancát és kirakták a szűrét. Nahát, azt rakhatták! Kirakták az alvégen, visszajött a felvégen. Kirakták nappal, visszajött éjjel. Zsákba kötötték, folyóba dobták, délután jött haza a csordával..."


Schwajda György - Galkó Bence: A rátóti legényanya

2011. április 29. 19:00 - Kövér Béla Bábszínház, Szeged

Bábszínpadra írta és rendezte: Galkó Bence

Tervezte: Szamosvári Éva, Tóth Andrea

A bábokat készítették: Tóth Andrea, Csontos Irén, Dégi Éva

Játsszák: Balasi Jolán, Diószegi Ágnes, Huszár Zoltán, Jeney Endre, Nikodémusz Hajnalka, Rácz Mihály, Rózsa Teodóra, Szalkai Dénes