Dezső

Élj a pillanatnak! - IMPRO7 az Ó utcában

2011.04.30. 09:00

Programkereső

Május 2-8-ig minden este más és más improvizációs társulat játszik a rögtönzés új központjában, az IMPRÓ - kreatív töltőállomáson.

Az alig fél éve működő improvizációs központ, az IMPRO, egy hét rögtönzésnek ad otthont. Az IMPRO7 kedvcsináló és hiánypótló, bárhogyan nézzük: a tavaszi héten az ország különböző pontjairól látogatnak ide a pillanatnak élő társulatok, hogy népszerűsítsék az improvizációs színházat, mely mint műfaj, valahol félúton van a színház és a stand up között. Lényege az interaktivitás és a kreativitás. A szórakoztató, közvetlen hangú előadások ott születnek meg a helyszínen, a játszók nem egy meglévő szövegkönyvből vagy színdarabból indulnak ki, hanem mindig az adott közönség ötletei és élményei alapján rögtönöznek.

Mini Rögvest - Momentán
Mini Rögvest - Momentán

Az improvizációs forma külföldön már évtizedek óta népszerű, de az elmúlt években Magyarországon is egyre nagyobb teret hódított. Imprócsapatok alakultak a fővárosban és vidéken, a kezdetben csak alkalomszerűen fellépő társulásokból mára rendszeresen játszó, állandó rajongótáborral bíró társulatok lettek. Az Impró7-en most egy helyen, egy időben lesznek jelen!

A minifeszt különlegessége, hogy egy jeggyel két előadás is megtekinthető! Az Impró7 előadásai közt lesz zenés és prózai, könnyed és lélektani, angol és magyar nyelvű, illetve rövid jelenetekből álló és hosszú történetet mesélő színdarab is. Az öt nap alatt olyan neves művészek szabad játékát is élvezheti a közönség az IMPRÓ színpadán, mint Palya Bea, Nagy Ervin vagy Tabeira Iván.

A programban szereplő előadások: Ütközet, RögvEst (Momentán Társulat), Minden Rossz Varieté (TÁP Színház), Import Impró (Győr), Déjà Vu (Pszínház Playback Színházi Társulat), A hét főbűn (Play Grund), Scallabouche Company, ImPro és Kontra (Operettszínház művészeinek improvizációja), Improvokál (Pécs).

Találd meg a hozzád leginkább közel eső formát, hiszen a cél közös: a lazítás, a szórakoztatás és a felszabadítás. Úgyhogy tedd magad szabaddá!

Részletes program és további információ a rendezvény honlapján itt.