Júlia, Rita

Lezárult a KÖR Színházi vetélkedő

2011.05.03. 19:49

Programkereső

Az októberben meghirdetett színházi vetélkedőt a celldömölki Berzsenyi Dániel Gimnázium csapata nyerte meg!

Lezárult a budapesti Katona József Színház, az Örkény István Színház és a Radnóti Miklós Színház által meghirdetett vetélkedő, a KÖR. A jelentkezőknek több körben kellett kreatív tervezői, írói és plakátkészítői feladatokon bizonyítaniuk "színházravalóságukat", melyeken a színházak igazgatói zsűriztek (Máté Gábor, Mácsai Pál, Bálint András).

A vetélkedő célja az volt, hogy a középiskolás korosztály érdeklődését felkeltse a színház iránt, úgy, hogy kreatív feladatok megoldásán keresztül közös alkotásra, drámák olvasására, színháztörténeti könyvek és színházi oldalak böngészésére és nem utolsósorban színházba járásra sarkallják őket.

Az októberi felhívásra 391 középiskolás csapat jelentkezett, melyből 108 budapesti, 273 vidéki és 9 határon túli csapat - romániai, szerbiai és szlovákiai iskolákból. Mivel 3-6 fős csapatokban lehetett nevezni, a vetélkedőben több mint 2000 diák és közel 300 iskola vett részt.

KÖR színházi vetélkedő
KÖR színházi vetélkedő

A hat legmagasabb pontszámot elért csapat a döntőn, május 1-jén bizonyíthatott a Radnóti Színházban. A versenyzőknek játékos feladatokat kellett megoldaniuk a három színház művészeinek, igazgatóinak közreműködésével.

A csapatok értékes könyvjutalmakat, DVD-ket és hangoskönyveket, valamint színházjegyeket nyertek a bőkezű támogatók jóvoltából. A fődíjat pedig, mely egy színházi szék a Radnóti Színház nézőterén a Berzsenyi Dániel Gimnázium "Három bővér" csapata nyerte meg.

A döntőn a következő eredmény született:

1. Három bővér, Berzsenyi Dániel Gimnázium, Celldömölk
2. Taigetosz csecsemőotthon, Bródy Imre Oktatási Központ, Budapest
3. Kicsigergely, Kaposvári Egyetem Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium, Kaposvár
4. Kvartett, Tompa Mihály Református Gimnázium, Rimaszombat
5. Kölcsey másképp, Kölcsey Ferenc Gimnázium, Budapest
6. Frida csapat, Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola, Budapest

További különdíjas csapatok lettek: K. Ö. R. TÁRS Szakművészeti Bázis (debreceni Ady Endre Gimnázium) A SZÉL csapat (Szlovákia, nagymegyeri Kereskedelmi Akadémia és Corvin Mátyás Magyar Tannyelvű Gimnázium), a KORTÁRSASÁG (budapesti Scheiber Sándor Általános Iskola és Gimnázium) és a PARAVANKÁK (budapesti Alternatív Közgazdasági Gimnázium).

A döntő egy órás, vágott változatát 2011. május 15-én, vasárnap este, 19 órától a Duna TV Kikötő Extra műsora sugározza.

Gratulálunk!