Fülöp, Evelin

Európa-szerte Leonce és Léna

2011.05.11. 09:45

Programkereső

A Maladype Színház fesztiválozással kezdi a nyarat: meghívást kapott Hollandiába és Romániába is!

"Teret és figyelmet biztosítunk az esztétikum minden szempontjának, színének és ízének" - ez a mottója annak az amszterdami fesztiálnak, melyen Balázs Zoltán társulata felép. Június 6-án, 7-én és 8-án három alkalommal látható a Leonce és Léna az amszterdami Frascati Színházban (Nes 63, Amsterdam) a Holland Fesztiválon, az erre az alkalomra meglepetésként tartogatott variációk sorozatával. A Holland Fesztivált azon európai fesztiválok közé tartozik, amely folyamatosan a megújulásra törekszik. Minden évben bátor kísérleteket és nemzetközi szinten neves előadókat, rendezőket mutat be közönségének. Az idei programot olyan jelentős alkotók előadásai színesítik, mint Peter Brook, Christoph Schlingensief, Ivo van Hove, Romeo Castellucci, Krzysztof Warlikowski.

Balázs Zoltán - Übü király, olvasópróba
Balázs Zoltán - Übü király, olvasópróba

Az idén 18. alkalommal megrendezett Nagyszebeni Nemzetközi Színházi Fesztivál Románia legjelentősebb előadó-művészeti ünnepe, melyet idén Balázs Zoltán (a képen) rendezése nyit meg. Az idén május 27. és június 5. között megrendezésre kerülő fesztivál a hagyományokhoz híven kiemelkedő kulturális eseményeket, változatos és gazdag programokat ígér. Jelentős nemzetközi produkciók és a román színházi élet legfigyelemreméltóbb előadásai mellett Nagyszeben festői helyszínein, a történelmi városközpontban, tereken, épületekben, templomokban és a középkori várfalak között naponta utcai és zenés produkciók lesznek láthatók a világ minden tájáról.

A Maladype Színház előadása a Teatrul Gong (Str. Alexandru Odobescu nr. 4, Sibiu) színházban látható 2011. május 27-én 17 órakor.