Eszter, Eliza

Katonás tervek

2011.05.18. 20:37

Programkereső

Új kezdeményezéseket, "fiatalos" programokat és egy egész nap nyitott közösségi hely kialakítását tervezi a Katona József Színház.

Máté Gábor, színész-rendező - aki 1987 óta tagja, február óta pedig igazgatója a társulatnak - a Katona értékeit megtartva akarja újszerűvé tenni az évadot. Példaként említette, hogy az ősszel induló új szezon utolsó bemutatóját, amelyet Bodó Viktor rendez, a Szputnyik társulatával koprodukcióban, a nézők aktív közreműködésével hozzák majd létre.

Másfajta együttműködéseket is terveznek, többek között egy - a Dzsessztetés című előadáshoz hasonló - zenés produkciót, amelyet reményeik szerint a színházban és külső helyszínen is játszanának.

A Sufniban is új sorozat indul, amelyet Kovács Dániel és Dömötör András közösen hoz majd létre. Egy színházi szappanoperához hasolítható - havonta egy alkalommal felváltva megrendezett - előadássorozat keretén belül szeretnék a két fiatal rendezőt jobban bevonni munkájuk hétköznapjaiba.

Ötvös András
Ötvös András

A jövő évadban a nagyszínpadon négy, a Kamrában három bemutatót tartanak: Gothár Péter, Ascher Tamás, Zsámbéki Gábor és Bodó Viktor a nagyszínpadon, Dömötör András, Kovács Dániel és Máté Gábor a Kamrában állít színpadra egy-egy előadást. A társulatot egy színész, Hajduk Károly hagyja el, de lesz egy új tag is Ötvös András (a képen) személyében.

A tervek szerint az évad kezdetére már a megújult megjelenéssel, sőt a tervek szerint nézőcsalogató kávézóval találkozhatnak az érdeklődők.

Az új ifjúsági programok célja is egy potenciális új közönségréteg megszólítása, melyet osztálylátogatással, a kedvelt tantermi színházi program megvalósításával, valamint iskolai együttműködésekkel terveznek.