Júlia, Rita

Programkavalkád a Budapesti Nyári Fesztiválon

2011.05.18. 16:03

Programkereső

A nyár leghosszabb és legszínesebb fesztiválja május 29-én indul a Városmajori Szabadtéri Színpadon. Szeptember 4-ig további négy helyszínen közel száz program várja a Budapesti Nyári Fesztivál vendégeit.

A Margitszigeti Szabadtéri Színpad a nagy kiállítású produkciók helyszíne, ahol musicalek, koncertek, táncos egyedi programok és hétvégi családi programok széles kínálatából válogathatnak az érdeklődők. Az idei évben is a Városmajori Szabadtéri Színpad a prózai és zenés színházi előadások, matinék helyszíne. Akik eddig aggódtak az időjárás miatt, bátran elindulhatnak a változékony nyári estéken is: a helyszín ebben az évben tetőt kapott.

Margitszigeti Víztorony
Margitszigeti Víztorony

A Margitszigeten, a századik születésnapjára díszkivilágítással megajándékozott a Víztoronynál rendezik meg a Jazzy Tower névre hallgató koncertsorozatot, valamint egész napos tematikus eseményekre kerül sor. A Szent Margit-kolostor romjainál vasárnaponként rendezik meg a Reneszánsz Délelőttök családi programjait, míg a Premontrei kápolna ad helyet a Bibliai mesék sorozatának.

Az idei nyár kiemelt programjai: GOCCO japán taiko dob-show a Margitszigeten; a Magyar Színház négyprodukciós városmajori minifesztiválja a La Mancha lovagja utolsó előadásával; Mindörökké Liszt! címmel koncert, amelyen a klasszikustól a popig terjed a műfaji skála; Táncos Sziget; a Kecskeméti Katona József Színház előadása, A nyomorultak; a debreceni Csokonai Színház és a Magyar Állami Operaház koprodukciója, a Háry János; a Orff Carmina Buranájára Juronics Tamás koreográfiáját táncolja a Szegedi Kortárs Balett; közkívánatra ismét  látható a koncertszínház Freddie Mercury emlékére, illetve a Robin Hood című musical; fellép a hatvanéves Magyar Állami Népi Együttes az Ecseri lakodalmassal és a Naplegendával; valamint az I love Margitsziget! címmel 12 hétvégén át tartó interaktív ingyenes családi programok a kultúra, a sport, a kikapcsolódás jegyében, a természeti és épített örökség védelmében.

Városmajori Szabadtéri Színpad
Városmajori Szabadtéri Színpad

Tavaly már jártak a színházi hajójáratok, ez idén sem lesz másképp, a vidékről vagy külföldről érkező vendégek pedig Szabad Tér Színház kiemelt partnerszállodáiban tölthetik el kellemesen az időt.

A Budapesti Nyári Fesztivál programjairól részletes információ található tematikus oldalunkon!

További információ és jegyvásárlás: www.szabadter.hu