Emil, Csanád

Alföldi: „A semmit kívántam az újságírónőnek”

2011.05.25. 11:57

Programkereső

Alföldi Róbert ma rendkívüli sajtótájékoztatón reagált az őt ért vádakra.

Alföldi Róbert ma rendkívüli sajtótájékoztatón reagált az őt ért vádakra. "Nincs mitől félnem. Annak ellenére sem, hogy bizonyos politikai erők kulturális szabadságharcot hirdettek. Tiszta lelkiismerettel megyek holnap a miniszterhez. A pénteki sajtótájékoztatómon nem történt verbális nemi erőszak, senkit nem sértettem meg emberi méltóságában." - mondta.

Felolvasta a jegyzőkönyvből a pontos párbeszédet, amely a pénteki sajtótájékoztatón közte, Sinkovits Szilvia, a Nemzeti 1 Televízió riportere és a többi megjelent újságíró között zajlott, majd megállapította, hogy újságírói provokációra történt a kijelentése, "a párbeszéd stílusát, hangnemét ő határozta meg".

Figyelmeztetett arra, hogy Az ember tragédiája római színében nem szerepelnek sem meztelen, sem félmeztelen színészek, és mivel színházról beszélünk, a színpadon orális aktus nem történt, így tehát nyelvtanilag semmit nem kívánt az újságírónőnek. Ezek után idézeteket olvasott fel az elmúlt 9 hónap jobboldali sajtóban megjelent cikkeiből, híreiből és a parlamenti felszólalások szövegeiből. Újságírói kérdésekre nem kívánt válaszolni.

A sajtótájékoztató végén Blaskó Péter lépett a színpadra, és kérte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert, hogy fontolja meg a döntését, mert Alföldi Róbert eltávolításával egy komoly és színvonalas megkezdett munka szakadna meg a Nemzeti Színházban.

A sajtótájékoztatón készült vágatlan videót itt lehet megnézni.