Konstantin

Pesti évadzáró Budán

2011.06.07. 09:54

Programkereső

A Budapesti Nyári Fesztivál a Városmajori Szabadtéri Színpad nyitásaként immár hagyományosan egy pesti színházat mutat be a közönségnek négy sikerdarabjával. A Pest Budára költözik! sorozat kiemelt vendége idén a Pesti Magyar Színház, mely négy különböző műfajú előadással érkezik a Városmajorba. A válogatásból kirajzolódik az Őze Áron igazgató és Guelmino Sándor művészeti vezető koncepciója szerint megújuló társulat változatos repertoárja.
La Mancha lovagja (Auksz Éva, Jegercsik Csaba) - Magyar Színház
La Mancha lovagja (Auksz Éva, Jegercsik Csaba) - Magyar Színház

Június 9-én a La Mancha lovagja című musicalt láthatják, amely Cervantes Don Quijote című világhírű regényének hasonlóan sikeres zenés változata. Az előadást utoljára játssza a társulat, így a nyitóelőadás egyben darabtemetés is lesz! Aki még nem látta az előadást, annak azért kell feltétlenül megnéznie, mert ez az utolsó lehetőség; aki pedig rajongója, annak azért, mert új helyszínen búcsúztathatja. A főszerepben Jegercsik Csaba látható.

Június 11-én Füst Milán legismertebb regényének színpadi adaptációja, A feleségem története érkezik a Városmajorba. A tartalmasabb és komolyabb műfajú előadás a szerelmi szenvedélyről mesél drámai történetet, Horváth Lajos Ottó és Balsai Mónika főszereplésével.

A feleségem története (Losonczi Kata, Horváth Lajos Ottó) - Magyar Színház
A feleségem története (Losonczi Kata, Horváth Lajos Ottó) - Magyar Színház

A francia bohózat atyja, Georges Feydeau Osztrigás Mici című komédiája a Maxim bűbájos táncosnőjéről szól, sok kalanddal és félreértéssel. Novák Eszter rendezését június 23-án láthatják Fillár István, Györgyi Anna és Losonczi Kata főszereplésével.

A Pesti Magyar vendégjáték-sorozatot egy titokzatos és vidám bűnügyi bohózat, az Arzén és levendula zárja június 26-án, Császár Angela, Csernus Mariann és Rancsó Dezső főszereplésével.