Benedek

Anamnesis: küldd be a saját történetedet!

2011.06.08. 09:00

Programkereső

Egészségügyről szóló igaz történeteket vár a Katona és a Szputnyik egy készülő előadáshoz.

A Katona József Színház és a Szputnyik Hajózási Társaság 2012 tavaszán közös előadást készít, amely egy mindannyiunk által ismert és aktuális témáról, az egészségügyről fog szólni. A készülő darab munkacíme Anamnesis, rendezője Bodó Viktor, a bemutatóra jövő év márciusában a Katona József Színházban kerül sor.

kórházi piktogramok
kórházi piktogramok

Rendhagyó módon a leendő közönség már a darab megírásának pillanatában a színházi alkotófolyamat részesévé válhat, alakíthatja a történetet. Olyan igaz történeteket várnak betegséggel-egészséggel, kórházakkal, ellátással kapcsolatban, melyek valóban személyes élményről, tapasztalatról számolnak be - akár betegként, akár egészségügyi dolgozóként. Lehet ez szomorú, vidám, abszurd, humoros, tragikus, komikus, tragikomikus, felemelő, elgondolkoztató, kétségbeejtő, hihető, hihetetlen, titkos, melodramatikus, színes, meglepő...

A történet beküldésével az író ahhoz is hozzájárul, hogy ha szövegét kiválasztják, akkor a teljes történetet, vagy annak részleteit a darabba beépítsék, az előadásban felhasználják. Az írások a személyiségi jogokat védve név nélkül szerepelnek majd.

A történeteket június 30-ig várják az anamnesis2012@gmail.com e-mailcímre.