Hella

Az utóbbi évek egyik legnagyobb osztrák és német könyvsikere

2011.06.15. 18:51

Programkereső

A legszebb történeteket az élet sokszor e-mailekben írja, s Daniel Glattauer még szellemes és ironikus is hozzá. Legyen öné a szerző két sikerkönyve!

Emmi Rothner e-mailben szeretné lemondani a Like magazin előfizetését, de félreüt egy betűt, és levele véletlenül Leo Leikénél köt ki. Minthogy újra meg újra a rossz címre ír, Leo egy idő után kénytelen felvilágosítani őt a tévedéséről. Így veszi kezdetét a különleges levélváltás, melynek során a teljes ismeretlenség és kedves bensőségesség közti keskeny mezsgyén egyensúlyozva egyre közelebb kerülnek egymáshoz, míg végül kénytelenek feltenni maguknak a kérdést: vajon a levelekben kifejezett, egymás iránti egyre erősebb érzéseik kiállják-e a személyes találkozás próbáját? És ha igen, hogyan tovább? A Gyógyír északi szélre története A hetedik hullám lapjain folytatódik.

Daniel Glattauer
Daniel Glattauer

A szerző, Daniel Glattauer (1960) Bécsben született, pedagógiát és művészettörténetet tanult. Kezdetben a Die Presse, majd 1989 óta a Der Standard osztrák napilap munkatársa, de évek óta regényeket is ír. Közülük a nyolcadik, a 2006-ban megjelent Gyógyír északi szélre óriási siker lett, több nyelvre is lefordították. Színpadi változatát 2009 májusa óta telt házak előtt játsszák a Wiener Kammerspielében. Magyar nyelven 2010-ben jelent meg a regény és folytatása, 2011 nyarán pedig színpadon is megelevenedik az emailregény története. Három olvasónk teheti fel könyvespolcára a két regényt, amennyiben alábbi kérdésünkre a helyesen választ felöli meg június 30-ig:

Kik alakítják a Gyógyír északi szélre színpadi változatában a két főhőst, Emmit és Leót?