Eszter, Eliza

Premier: Meggyalázás

2011.06.20. 09:00

Programkereső

Az o.s. Divadlo Unlimited (Csehország), a Zsámbéki Színházi Bázis és a FÜGE közös produkciója Shakespeare Titus Andronicusa nyomán.

Szeretne sétálgatni Zsámbékon és magába szívni a nyári éjszaka merengő hangulatát? Akkor ide ne jöjjön el.
Szeretné látni kedvenc színészeit egy megnyugtató és könnyed darabban? Akkor ne nézze meg ezt az előadást.
Szeretné átadni magát a látványos színpadi világ és csillogó jelmezek káprázatának? Akkor semmi esetre se nézze meg a Meggyalázást!
Kegyetlen és őszinte színdarab az erőszakról és békéről, az egyik leghíresebb kortárs német drámaírótól, először magyarországi színpadon.

Botho Strauß Meggyalázás című darabja most először hangzik el magyar nyelven, Borbély Szilárd fordításában. Hasonlóan, mint a Park című darabnál, az író polemizál Shakespeare-rel és szembeállítja az emberiség mohó vágyát az erőszak bemutatására és a vele járó tapasztalható, növekvő közönyt tárja elénk.
Ahogy az egyik szereplő is mondja: „A vérfürdő többé nem elég. Az erőszak a fáradt nézők nyalánksága. A Gonosz sivár és lapos."


2011. június 23. 20:00 - Zsámbéki Színházi Bázis

Író: Botho Strauß; rendező: Lucie Málková (CZ); díszlet: Nikola Tempír (CZ); jelmez: Barbara Wojtkowiak (PL); dramaturg: Korpič Gertrud (HU); zene: Vladislav Šarišský (SK); koreográfus: Halka Třešňáková (CZ); szereplők: Terhes Sándor, Tóth Orsi, Gubík Ági, Katona László, Nagy Zsolt, Kovács Martina, Orbók Áron, Tóth János Gergely, Tóth Máté, Kokics Péter, Madák Zsuzsanna, Vajda Izabella, Egyed Brigitta/Fekete Linda, Lajkó Bence, Gombai-Nagy András, Eisler Zsolt

További előadások