Eszter, Eliza

Vége a szerződtetéseknek Egerben

2011.06.30. 14:58

Programkereső

Tizenkét színésszel és nyolc táncossal bővül az egri Gárdonyi Géza Színház társulata.

Készül a 2011/2012-es évadra az egri Gárdonyi Géza Színház. Tizenkét új színésszel bővül a társulat, megújul a tánctagozat. Blaskó Balázs igazgató az elmúlt napokban szerződtette az előzetesen nyolcvan jelentkező közül, a művészeti tanács egyetértésével kiválasztott új tagokat. A színház hat üres hellyel rendelkezett, de lehetőség van "státuszfelezésre", évi 40-50 előadásszámú foglalkoztatásra.

"Fiatalok nélkül nincs színház. A drámairodalom nagy része rájuk épül, az ő korosztályuk életkori sajátosságokból adódó problémáit dolgozza fel. Fiatal művészeink a tapasztaltabb kollégák mellett meghatározói lesznek a következő, és az arra épülő évadoknak. Kiegyensúlyozott foglalkoztatást akarok kialakítani. Szeretném eggyé kovácsolni a társulatot, hogy tiszteljék, becsüljék, elfogadják egymást" - mondta a direktor. A maradó régi kollégák mellett Egerben játszik a következő évadtól Bánfi Kata, Endrédy Gábor, Győrffy András, Káli Gergely, Marjai Virág, Nagy Barbara, Nagy Karina, Nánási Ágnes, Ozsgyáni Mihály, Radvánszky Szabolcs és Szik Juliska. A fiatalabbak mellett visszatér az egri színpadra Kascsák Dóra, de a színház vezetése számít még Bókai Máriára, Kincses Károlyra, Sata-Bánfi Ágotára, Szilágyi Olgára, Varró Emesére, Zám Andreára is.

A Topolánszky Tamás vezette tánctagozatban nyolc, főként frissdiplomás művész kap helyet, a titkári tisztséget Reiter Zoltán látja el, aki színészként is látható majd.