Zelma, Rajmund

Premier: Troilus és Cressida

2011.07.04. 09:00

Programkereső

Shakespeare komédiája a trójai háború idejéről, a Forte Társulat és vendégművészeik előadásában.

Minden évben egy új bemutató is készül a Shakespeare Fesztiválra. Idén egy ritkán játszott, Gyulán eddig még be nem mutatott Shakespeare darabra, a Troilus és Cressida-ra esett a választás. Ez a mű Shakespeare egyik legnehezebben besorolható színpadi játéka, amely egyszerre egy groteszk és szatirikus komédia, ugyanakkor tragikus is.

A színdarab az ókori Trójában játszódik, cselekménye egy kalandos szerelem története a háború viszontagságaiban. Az előadás főbb szerepeit a Nemzeti Színház két kiváló művésze László Zsolt és Tompos Kátya, valamint a Forte Társulat művészei játsszák, akik egyaránt nagyszerűek prózában és táncban is. Az előadásban a zenének is fontos szerepe lesz, végigkíséri a cselekményt. A darab rendezésére Gedeon József fesztiváligazgató Horváth Csaba rendező-koreográfust kérte fel, aki már többször dolgozott a Gyulai Várszínházban. A Troilus és Cressidát úgy viszi színre Horváth Csaba a Gyulai Vár udvarán lévő várszínpadon, hogy a próza mellett egyaránt fontos szerephez jut a tánc és a zene is.


július 7. 20:30 (esőnap: júl. 10.) - Gyulai Várszínház, Shakespeare Fesztivál 2011

Író: William Shakespeare; r., kor.: Horváth Csaba; j.: Benedek Mari; z.: Matkó Tamás; szereplők: Tompos Kátya, László Zsolt, Krisztik Csaba, Sipos Vera, Herczeg Adrienn, Vati Tamás, Andrássy Máté, Simkó Katalin, Kádas József, Hegymegi Máté e.h., Sinkó Réka, Nagy Norbert e.h., Blaskó Borbála, Horkay Barnabás e.h.

További előadások: 2011. július 8.,9. 20.30, Várszínpad