Gertrúd, Patrik

Idén is indul dramaturg szak Marosvásárhelyen

2011.07.07. 09:30

Programkereső

A Marosvásárhelyi Művészeti Egyetemen teatrológia/színháztudományi szak néven ismert képzés céljai gyakorlatiak és elméletiek.

A szakon nemcsak gyakorló dramaturgokat, hanem színházi kritikusokat, művészeti és irodalmi titkárokat, szakmai referenseket, színháztudományi szakembereket képeznek ebben az oktatási formában. A diákok ennek megfelelően a szakismereteken kívül a kommunikációs és médiaismereteket is szereznek, sok gyakorlattal egybekötve. A felvételire 2011. július 20-23. közötti időszakban kerül sor.

Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem
Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem

A színház- és zeneművészeti karokon szín-, báb- és mozgásművészet, teatrológia, rendezés, továbbá audiovizuális kommunikáció-multimédia és zenetanár szakokat oktató Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem több jól felszerelt épületben fejti ki tevékenységét, saját kollégiummal, színház- és bábszínházépülettel rendelkezik. A képzésrendszer a bolognai folyamatra épülő, azaz alap- és mesterképzést is magában foglal, és az egyetemen doktori iskola is működik.

A város Budapestről repülővel, vonattal és autóbusszal egyaránt megközelíthető. Marosvásárhely több egyetem otthona, kulturális élete gazdag: színházak, bábszínház, filharmónia, hivatásos néptáncegyüttes működik, itt rendezik meg évente a Félsziget Fesztivált és az Alter-Native Nemzetközi Rövidfilm Fesztivált is.

A szakra vonatkozó  információk a www.szini.ro honlapon a Felvételi menüpont Teatrológia/Színháztudományi szaknál találhatók meg.