Lázár, Olimpia

Újra -és Madáchra- szabad a pálya!

2011.07.29. 15:34

Programkereső

Igazgatói pályázatok a Madách és az Új Színház vezetői posztjára. A leendő vezetőktől azt várják, hogy megtartsák a színházak jelenlegi profilját.

A két színház ügyvezetői munkakörének betöltésére öt éves határozott idejű - 2012. február 1-jétől 2017. január 31-ig tartó -  munkajogviszony keretében kerül sor. A pályázat beadási határideje mindkét esetben 2011. augusztus 28. A pályázatokat az előadó-művészeti törvény előírásai alapján létrehozott szakmai bizottság véleményének mérlegelésével Tarlós István főpolgármester bírálja el és dönt a munkakör betöltéséről a benyújtást követő 45 napon belül.

Madách Színház
Madách Színház

A kormany.hu portálon közzétett pályázati felhívások szerint a Madách Színház vezetőjének feladata világszerte sikeres, igényes musicalek bemutatása, valamint kiváló magyar szerzők zenés darabjainak színpadra állítása korszerű színháztechnikai eszközökkel és szcenikai háttérrel, igényes szórakoztató prózai művek bemutatása. Emellett helyet kell adnia egyedi hangvételű kamaraesteknek és lehetőséget kell biztosítani fiatal tehetségeknek.

Új Színház
Új Színház

Az Új Színház vezetőjétől azonban elsősorban klasszikus és kortárs magyar művek, és színvonalas világirodalmi művek bemutatását várják el, megtartva a színház jelenlegi közönségét. Ugyanakkor új nézőrétegeket, valamennyi korosztályt is meg kell céloznia. A kiírás kiemeli a határon túli rendezőkkel folytatott együttműködést, illetve anyanyelvünk ápolását (!).

A munkakör betöltésének feltétele - mindkét esetben, az előadó-művészeti törvény értelmében - a színházi alaptevékenységnek megfelelő szakirányú felsőfokú végzettség és legalább öt éves szakmai gyakorlat. Előnyt jelent a szakterületen szerzett vezetői gyakorlat és legalább egy világnyelv tárgyalási szintű ismerete.

A pályázatoknak tartalmazniuk kell a támogatás várható, a 2012. évi támogatás nagyságrendjének mértékét figyelembe vevő működtetési koncepcióhoz kapcsolódóan a színházakat üzemeltető társaság 2012. február 1-jétől 2017. január 31-ig terjedő időszakra vonatkozó részletes üzleti tervét.

Márta István, az Új Színház jelenlegi igazgatója már jelezte, hogy újra pályázik.

A Madách Színház pályázata itt, az Új Színház pályázata itt érhető el.